Drugi upravo čitaju

Crveni križ Konjic: Prikupljene 53 doze krvi

Crveni križ Konjic danas je organizovao prvu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi, koja je održana u Općoj bolnici Konjic.

Akciji se odazvalo 60 dobrovoljnih darivalaca iz Konjica, od kojih je 53 bilo u mogućnosti da daruje krv, rekla nam je sekretarka Crvenog križa Konjic Šaha Kurtović.
Ovo je prva ovogodišnja akcija i zadovoljni smo odzivom. Lani smo organizovali 8 akcija i prikupili 304 doze krvi. Planiramo ove godine organizovati akcije jednom mjesečno“ – izjavila je Šaha Kurtović za radiokonjic.ba, zahvalivši današnjim učesnicim u akciji.

crveni križ konjic: prikupljene 53 doze krvi
Dobrovoljni darivaoci krvi
crveni križ konjic: prikupljene 53 doze krvi
Crveni križ Konjic: Prikupljene 53 doze krvi

radiokonjic.ba

Foto: Crveni križ Konjic

31.01.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima