10.4 C
Konjic
1 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

DAMIR ĐEDOVIĆ: Želimo Lanu maknuti od pritiska i tereta očekivanja

Sjajna bosanskohercegovačka plivačica, Lana Pudar, je u četvrtak imala svoj posljednji nastup na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Budimpešti, ali je disciplinu 50m delfin otplivala kao trening.

Zauzela je osmo mjesto u kvalifikacijama sa 27.14, što nije bilo dovoljno za polufinale. Njen osobni rekord u ovoj disciplini je 26.29.

 – Htjeli smo samo da ispliva pedesetku. Poslije napornih treninga i priprema nije nam bilo u planu da je ikako pliva, ali smo ostavili mogućnost budući da smo imali poprilično vremena do odlaska na aerodrom. Čisto da je trenažno odradi. Prije ove discipline je odradila trening, tako da nam ova pedesetka na ovom natjecanju nije bila u fokusu, kazao je na povratku iz Budimpešte Damir Đedović, trener i predsjednik u Klubu vodenih sportova Orka Mostar.

Prebacila ciljeve

Ukupni dojmovi sa SP-a su međutim odlični jer je Lana Pudar bila u dva finala, na 100m delfin je bila osma, a na 200m delfin šesta na svijetu.

 – Ukupni dojam je da je debelo prebacila sve naše ciljeve jer nismo zaista imali pokazatelje šta natjecateljski može napraviti u ovom periodu nakon dva mjeseca vrlo, vrlo teških priprema. Mislim da je ovo pokazatelj da je na pravom putu i da glavna forma  treba doći u narednom periodu. Tempirali smo formu za neki naredni period, priča Đedović.

DAMIR ĐEDOVIĆ: Želimo Lanu maknuti od pritiska i tereta očekivanja

Za Lanu i njen tim nema stajanja jer slijede Mediteranske igre u Oranu (Alžir).

 – Imat ćemo samo par dana prije odlaska u Oran. Idemo na kratke pripreme i želimo je maknuti od nekog pritiska i tereta očekivanja koji se neminovno stavlja na nju nakon ovakvih rezultata. Ipak pokušavamo da je izoliramo od svega ovoga. Mislim da dobrim dijelom u tome i uspijevamo, smatra Đedović.

Pretrpan raspored

Na Mediteranskim igrama će Lana plivati sve tri discipline u delfinu, 1. srpnja 200m delfin, 2. srpnja 50m delfin, a 4. srpnja 100m delfin. Imat će po dvije utrke (kvalifikacije i finala).

 – Odmah nakon finalne utrke u Oranu leti u Bukurešt gdje će nastupiti na Europskom juniorskom prvenstvu. Čim se vratimo sa juniorskog EP-a idemo da se regeneriramo, a zatim dalje sa pripremama za Rim gdje će plivati na Europskom seniorskom prvenstvu isto na velikim bazenima, a što će se održavati od 11. do 18. kolovoza. Iz Rima letimo u Limu (Peru) gdje će biti Svjetsko juniorsko prvenstvo, tako da je zaista brutalan raspored. Treba to dosta pametno organizirati, misleći na njeno psihičko i fizičko zdravlje, tako da nadam se da ćemo uspjeti pogoditi pravu formu tamo gdje nam treba, kaže Đedović.

A forma je po dosadašnjim najavama tempirana za juniorsko EP u Bukureštu.

 – Ne trebamo izgubiti iz vida to da je ona ipak još uvijek juniorka, i to još dvije godine. Ne smijemo zaobilaziti natjecanja koja su njena ciljana natjecanja, odnosno koja su predviđena za njena godišta. Ona je prva u Europi i u seniorskoj konkurenciji na 200m delfin, ali to nas nikako ne smije zavarati, i ne smijemo razmišljati na takav način. Postoji razvojni put koji ima svoje faze i pravila, a mi pokušavamo to sve ispoštovati, zaključio je Damir Đedović.

Summer McIntosh

McIntosh kao motivacija

U finalu SP-a na 200m delfin svjetski juniorski rekord je oborila 15-godišnja Kanađanka Summer McIntosh koja je osvojila i zlato.

 – Očekivali smo da bi mogla napraviti nešto veliko na ovom natjecanju jer je njen glavni cilj bilo ovo SP. Ona poslije toga nema Mediteranske, ni Europsko prvenstvo. Ona je formu tempirala za ovo prvenstvo i za Svjetsko juniorsko u Limi. Ali u svakom slučaju fantastični rezultati, za poklonit se i samo još jedan dodatni motiv da je stignemo, poručio je Đedović.

Piše: Ersan Bijedić

[email protected]

The post DAMIR ĐEDOVIĆ: Želimo Lanu maknuti od pritiska i tereta očekivanja appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

javno.ba

mostarski.info

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima