7.5 C
Konjic
2 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

Danas će biti obavljena obdukcija tijela stradalog Zulfe Ćibo

Nakon što su pripadnici GSS “Prenj” Konjic jučer u poslijepodnevnim satima pronašli beživotno muško tijelo u stijenama na području Zvekuše i o tome obavijestili PU Konjic, odmah je formirana uviđajna ekipa i inspektor Odjeljenja kriminalistiške policije je izašao na lice mjesta, potvrdivši identitet pronađene osobe, odnosno da je riječ o Zulfi Ćibo, za kojim se tragalo od petka navečer, kazao je za radiokonjic.ba Ismail Kadić, načelnik Operativnog centra PU Konjic.

“Izvršen je uviđaj užeg dijela lica mjesta odnosno prostora na kojem je pronađeno tijelo. U toku dana izvršit će se dodatni uviđaj šireg lica mjesta, tj. stijena i litice, na kojoj se pad dogodio, s obzirom da se može pretpostaviti da se i na tom dijelu mogu pronaći određeni tragovi koji će dati jednu širu sliku samog događaja. Naravno, sve aktivnosti vode se pod nadzorom dežurnog kantonalnog tužioca, pa tako i danas očekujemo eventualno neke dodatne naredbe tužioca za prikupljanje drugih dokaza i radnji koje će se u postupku provoditi”-naveo je načelnik Operativnog centra PU Konjic.

Kako nam je kazao Nedžad Karalić, dežurni kantonalni tužilac, tijelo je prevezeno u Konjic i sinoć je ljekar-mrtvozornik obavio pregled i konstatovao smrt. Danas u toku dana će obducent iz Trebinja obaviti obdukciju tijela kako bi se utvrdio uzrok smrti.

radiokonjic.ba

14.09.2023.

[email protected]

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima