back to top

Drugi upravo čitaju

Danas se obilježava Svjetski dan Roma

Danas se u svijetu obilježava Dan Roma. Ovaj dan...

Na Jablaničkom jezeru kao posljedica zagađenja cvjetaju alge

Fenomen cvjetanja algi i ove godine je vidljiv na...

Prvi dan Ramazanskog bajrama u srijedu, 10. aprila

Prema Takvimu Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i...

OSR Konjic: 2.mjesto pojedinačno i 3.mjesto ekipno na Prvenstvu FBiH “Spin 2024.”

Ekipa OSR KONJIC nastupila je u nedjelju, 7.aprila, Kiseljaku...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

U izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

Danas isplata penzija za mjesec juni

U skladu sa Zakonom o penzijskom invalnidskom osiguranju, penzije za mjesec juni bit će isplaćene danas  preko jedinstvenog računa trezora FBIH. Penziju za juni primit će 436.843 korisnika, a ukupno potrebna sredstva za isplatu iznose oko 260 miliona KM.

“Najniža penzija za juni iznosi 538,27 KM, dok je zajamčena 642,40 KM. Za mejsec juni najviša penzija iznosi  2.626,42 KM. Ono što mi posebno ističemo je prosječna penzija kod korisnika samostalne penzije kojih je u ovoj mjesecu 358.614, a koja sada iznosi 674,81 KM.” kazao je za radiokonjic.ba glasnogovornik FZ PIO Tomislav Kvesić.

Konjički penzioneri svakoga mejseca željno isčekuju svoju penziju koju prema njihovim riječima rasporede na način da prvo poplaćaju račune, kupe lijekove a za ostatak novca kupuju prehrambene proizvode. Međutim, nekada im ni iznos penzije nije dovoljan za sve troškove koje imaju. Poslušajte šta su kazali za radiokonjic.ba:

Anketa sa konjičkim penzionerima

radiokonjic.ba

05.07.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima