-1.5 C
Konjic
5 veljače, 2023

Drugi upravo čitaju

U konjičkom porodilištu rođena prva beba u 2023.godini

Već decenijama Radio Konjic ima čast poželjeti dobrodošlicu bebama...

Košarkašice Konjica ostvarile osmu uzastopnu pobjedu u prvenstvu

ŽKK Konjic je večeras na domaćem terenu pobijedio Čelik...

Turnir mjesnih zajednica u malom fudbalu: Finalisti ekipe mjesnih zajednica Neretvica i Bijela

Večeras su u Sportskoj dvorani Konjic odigrane polufinalne utakmice...

FK Igman: Treća uzastopna pobjeda

FK Igman je danas u trećoj pripremnoj utakmici pobijedio...

KK Konjic odigrao prvu utakmicu u nastavku sezone

Košarkaški klub Konjic je večeras na domaćem terenu odigrao...

Danas je bio rajnji rok za predaju transakcijskog računa nezaposlenih osoba službama za zapošljavanje, radi isplate pomoći Vlade Federacije BiH od po 100 KM

Danas je bio krajni rok za dostavljanje transakcijskog računa službama za zapošljavanje, osobama koje imaju pravo na novčanu naknadu. “Vlada Federacije BiH donijela je odluku da se nezaposlenim osobama koje se vode u evidenciji Službe za zapošljavanje na dan 31.8., imaju pravo na novčanu naknadu. Prvobitni rok za dostavljanje transakcijskog računa Službi za zapošljavanje je bio 30.10, ali izmjenom odluke Vlade FBiH, krajnji rok za dostavljanje istog, bio je danas. Osobe koje su dostavile tačan transakcijki račun za isplatu novčane naknade po odluci  Vlade HNK donesene u septembru, ne trebaju ponovno dostavljati broj računa” – kazala je za radiokonjic.ba Anita Perić – voditeljica sektora za analizu, plan, informisanje i informatiku Služe za zapošljavanje HNK.

Kantonalne službe za zapošljavanje obavezne su da najkasnije do 21.novembra 2022. godine, Vladi FBiH dostave zahtjeve za isplatu jednokratne novčane naknade, uz konačan spisak njenih  korisnika za koje imaju validan podatak o transakcijskom računu” – naglasila je voditeljica sektora za analizu, plan, informisanje i informatiku Služe za zapošljavanje HNK, Anita Perić.

Na osnovu zahtjeva, Vlada FBIH, utvrditi će konačan iznos sredstava za isplatu jednokratne novčane naknade koja će biti isplaćena svakoj od kantonalnih Službi za zapošljavanje. Nezaposlene osobe, koje su ostvarile ovo pravo, dobiti će novčanu naknadu u iznosu od 100KM.

“Kantonalna Služba za zapošljavanje je obavezna, najkasije do 15.januara 2023. godine vratiti sredstva koja ne budu utrošena za isplate naknada”-dodala je za radiokonjic.ba Anita Perić – voditeljica sektora za analizu, plan, informisanje i informatiku Služe za zapošljavanje HNK.

radiokonjic.ba

04.11.2022.

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]

+387 36 726 267

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima