16.5 C
Konjic
29 svibnja, 2023

Drugi upravo čitaju

Konjičani ispratili još jednu generaciju maturanata

Svečanim defileom maturanti se oprostili od srednjoškolskog obrazovanja ...

10.FGBiH: Odigrana predstava “Bujrum moji”

U OFF programu 10.festivala glumca BiH održan "In memoriam...

VLADA HNK: U zakon uvedeno pravo na dječiji dodatak za djecu s poteškoćama u razvoju ili invaliditetom

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona na današnjoj je 202. redovnoj sjednici,...

Odličan nastup bodi bildera iz BiH na EP u Mađarskoj

Selektor Reprezentacije Bosne i Hercegovine u bodi bildingu i...

Juniorke ŽKK Konjic Konjic šampionke ŽOL BiH

Juniorke Ženskog košarkaškog kluba Konjic ovoga vikenda su nastupile...

FK Klis postao prvak Druge lige FBiH-Jug u sezoni 2022./2023.godina

FK Klis iz Buturović Polja je postao prvak Druge...

Danas je bio rajnji rok za predaju transakcijskog računa nezaposlenih osoba službama za zapošljavanje, radi isplate pomoći Vlade Federacije BiH od po 100 KM

Danas je bio krajni rok za dostavljanje transakcijskog računa službama za zapošljavanje, osobama koje imaju pravo na novčanu naknadu. “Vlada Federacije BiH donijela je odluku da se nezaposlenim osobama koje se vode u evidenciji Službe za zapošljavanje na dan 31.8., imaju pravo na novčanu naknadu. Prvobitni rok za dostavljanje transakcijskog računa Službi za zapošljavanje je bio 30.10, ali izmjenom odluke Vlade FBiH, krajnji rok za dostavljanje istog, bio je danas. Osobe koje su dostavile tačan transakcijki račun za isplatu novčane naknade po odluci  Vlade HNK donesene u septembru, ne trebaju ponovno dostavljati broj računa” – kazala je za radiokonjic.ba Anita Perić – voditeljica sektora za analizu, plan, informisanje i informatiku Služe za zapošljavanje HNK.

Kantonalne službe za zapošljavanje obavezne su da najkasnije do 21.novembra 2022. godine, Vladi FBiH dostave zahtjeve za isplatu jednokratne novčane naknade, uz konačan spisak njenih  korisnika za koje imaju validan podatak o transakcijskom računu” – naglasila je voditeljica sektora za analizu, plan, informisanje i informatiku Služe za zapošljavanje HNK, Anita Perić.

Na osnovu zahtjeva, Vlada FBIH, utvrditi će konačan iznos sredstava za isplatu jednokratne novčane naknade koja će biti isplaćena svakoj od kantonalnih Službi za zapošljavanje. Nezaposlene osobe, koje su ostvarile ovo pravo, dobiti će novčanu naknadu u iznosu od 100KM.

“Kantonalna Služba za zapošljavanje je obavezna, najkasije do 15.januara 2023. godine vratiti sredstva koja ne budu utrošena za isplate naknada”-dodala je za radiokonjic.ba Anita Perić – voditeljica sektora za analizu, plan, informisanje i informatiku Služe za zapošljavanje HNK.

radiokonjic.ba

04.11.2022.

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]

+387 36 726 267

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima