back to top

Drugi upravo čitaju

Aktuelno: Ministarstvo za pitanja boraca HNK

Ministarstvo za pitanja boraca HNK u postupku je donošenja...

Salih ef. Jusufović: “Mjesec ramazan je mjesec preporoda naših duša”

U džematu Čelebići kao i svake godine organizuje se...

Grad Konjic: Javni poziv za podnošenje zahtjeva za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji

Grad Konjic je objavio Javni poziv za podnošenje zahtjeva...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

U izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

„Uskrs je prilika da se družimo, radujemo i veselimo“

Radost ovogodišnjeg Uskrsa i ove će godine stariji stanovnici...

Danas je svečano potpisan Sporazum o uspostavi turističkog klastera grada Konjica “Welcome to Konjic”

Projekat “Welcome to Konjic” finansira Grad Konjic i Delegacija Evropske Unije putem EU4 Business Recovery programa, a implementira Agencija „PRVI KORAK“ doo u partnerstvu sa Udruženjem „Naša perspektiva“iz Sarajeva.

Prisutnima se obratio gradonačelnik Grada Konjica Osman Ćatić koji je izrazio nadu da će se zajedničkim angažmanom u turizmu unaprijediti ova oblast u Konjicu. Sastanku su prisustvovali predstavnici Agencije za ekonomski razvoj „Prvi korak“ Konjic, GIZ-a, Udruženja „Naša perspektiva“, a sporazumi su potpisani sa 17 predstavnika turističkih organizacija i udruženja iz Konjica.

“Naš zajednički cilj jeste da sinergijskim djelovanjem u narednom periodu doprinesemo unapređenju razvoja turističke ponude Grada Konjic te znatno boljoj vidljivosti Konjica kao turističke destinacije. Sve ovo implicira važnost uspostave i postojanja turističkog klastera na području Konjica, kako bi se doprinijelo unapređenju povezivanja i saradnje između više aktera koji su iskazali zainteresovanost iz javnog, privatnog i civilnog sektora a koji su sinergijskim djevoljanjem utjecali na razvoj turizma grada Konjica, ali isto tako i prepoznavanju razvoja brenda turističke destinacije Konjica” za Radio Konjic je kazala direktorica Agencije za ekonomski razvoj “Prvi korak” doo Konjic Ajla Greda.

danas je svečano potpisan sporazum o uspostavi turističkog klastera grada konjica "welcome to konjic"
Potpisivanje Sporazuma

Na stručnom skupu obratio se i Ermin Smajlović, predstavnik GIZA koji je u svom govoru kazao da Konjic ima veliki potencijal za razvoj turizma, te da se ovim projektom podržava pet sektora. “Turizam jeste jedan sektor od tih pet i jedini uslužni cilj u turizmu jeste poboljšati saradnju između privatnog i javnog sektora. Ovaj projekat je počeo u januaru 2021. godine i završit će u junu 2023. godine. Cilj svih naših aktivnosti jeste potpomići izgradnji destinacijskog menadžmenta u destinacijama u BiH, a Konjic je prepoznat kao jedan od projekata koji će biti potpomognuti u ovome. Turistički klaster je prva aktivnost u ovom projektu koji će promovisati Konjic kako prema domaćim, tako i prema stranim turistima” naglasio je za radiokonjic.ba Ermin Smajlović.  

Orahan Nikšić direktor Muzeja drvorezbarstva i direktor firme “Rukotvorine” Konjic jedan je od potpisnika i aktera turističkog klastera koji smatra da se turizam ozbiljno može razvijati jedino ukoliko se promoviše cijeli grad kao turistički projekat:

Izjava Orhana Nikšića

Turističkim klasterom su se zaokružili temelji turističke destinacije Konjica, izjavio je potpisnik Kasim Džajić:

Izjava Kasima Džajića

U ime hotela Garden City-a  sporazum o turističkom klasteru je potpisala Senida Turić koja je mišljenja da je ovo korak kojim će se turizam u Konjicu još više razvijati:

Izjava Senide Turić

Na stručnom skupu kao potpisnik turističkog klastera u ime agencije turističke agencije“Travel Konjic” Arnel Halilović, za Radio Konjic je kazao:

Izjava Arnela Halilovića

Denis Cakić predstavnik turističe agencije “Grand River” i akter turističkog klastera grada Konjica, nakon potpisanog sporazuma iskazao je zadovoljstvo time što Konjic postaje atraktivna turistička destinacija:

Izjava Denisa Cakića

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima