Danas je Svjetski dan radija

0

Svjetski je dan radija. Obilježavamo ga u znak sjećanja na 1946. godinu kada je osnovan radio Ujedinjenih naroda, a proglasio ga je UNESCO na prijedlog Španjolske radijske akademije. Cilj Svjetskog dana radija je podizanje svijesti javnosti i medijima o samoj vrijednosti radija, poboljšanju međunarodne saradnje te pristupu informacijama putem radija.

Iako je prvo testno radijsko emitovanje obavljeno još 1906., Svjetski dan radija  se obilježava tek od 2011. kada je UNESCO proglasio 13. februar internacionalno značajnim datumom.

Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana radija je „Radio i mir“.

Radio je danas postao medij koji se gleda, ali i čita, jer je napravio iskorak na društvenim mrežama i na portalima. Radio Konjic svojim slušaocima pruža mogućnost da osim slušanja na radijskim frekvencijama,  program slušaju i na platformi Moja TV, portalu radiokonjic.ba i na fb stranici.

Razgovarali smo sa našim sugrađanima o tome koliko često slušaju Radio Konjic te koje su im najzanimljivije emisije u našem program, pa poslušajte šta smo zabilježili:

Aneka o slušanosti Radio Konjica

Dobro došli danas, ali i uvijek.

radiokonjic.ba

13.02.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267