back to top
18.8 C
Konjic
20 Maja, 2024

Danas održana 18.sjednica Gradskog vijeća Konjic

Današnja 18.sjednica Gradskog vijeća Konjic, koja se sastojala od 25 tačaka dnevnog reda, iako je na prvi pogled izgledala obimna, vijećnicu su posao završili za dva sata, jer je većina tačaka, kao što je izbor i imenovanje članova školskih i upravnih odbora, zahtjevalo samo usvajanje od strane Gradskog vijeća, bez dodatne diskusije.

No, ono što je u određenoj mjeri potaknulo vijećnike na diskusiju su izvještaji javnih ustanova i preduzeća o radu za 2021.godinu kojima je Grad Konjic osnivač.Vijećnici su imali ,uglavnom, pitanja u vezi s poslovnjem, prihodima, rashodima, rješavanju određenih probelma i planovima za naredni period rada. Nakon ponuđenih obrazloženja i odgovora direkotra, čiji su izvještaji danas razmatrani, vijećnici su usvojili izvještaje o radu za 2021.godinu Sporstske dvorane Konjic, Narodnog univerziteta Konjic, RTV Konjic i preduzeća Šumarstvo Prenj, dok je Odluka o usvajanju izvještaja o radu Općinskog prvaobranilišta za 2021. povučena sa dnevnog reda zbog spriječenosti pravobranioca da prisustvuje današnjoj sjednici.

Od ostalih odluka koje su vijećnici usvojili je i Odluka o davanju i upravljanju Gradskog stadiona sa pratećim objektima Fudbalskom klubu “Igman” Konjic, kao i Odluku o odobrenju novčanih sredstava ovom klubu u iznosu od 380.000 KM.

danas održana 18.sjednica gradskog vijeća konjic
Danas održana 18.sjednica Gradskog vijeća Konjic

Posljednje tačke dnevnog reda, koje su se odnosile na izvršenje budžeta Grada Konjica za prvih šest mjeseci ove godine, zatim informacija o požarima na području Grada Konjica i aktivnostima Službe za civilnu zaštitu i vatrogastvo u period od aprila do septembra ove godine, te informacija o zagađenosti rijeke Neretve su vijećnicima dostavljene samo kao infomacija, bez mogućnosti diskusije, što je kod pojedinih vijećnika izazvalo negodovanje.

U nastavku prenosimo izjave predsjednika Klubova vijećnika stranaka koje participiraju u Gradskom vijeću Konjic, a koji su dali ocjenu današnje sjednice.

Predsjednik Kluba vijećnika SDP Konjic Ibro Hero
Predsjednik Kluba vijećnika SBIH Konjic Himzo Muhibić
Vijećnica Platforme za progres Amina Madžak
Predsjednik Kluba vijećčnika SDA Konjic Šefik Alihodžić
Predsjednik Kluba nezavisnih vijećnika Ajdin Tinjak

Snimak 18. sjednice Gradskog vijeća Konjic možete slušati 1.novembra od 10 sati u programu Radio Konjica.

radiokonjic.ba

31.10.2022.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

rtvka@bih.net.ba

samra@radiokonjic.ba

+387 36 726 267

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima