15.4 C
Konjic
30 svibnja, 2023

Drugi upravo čitaju

Druga osnovna škola Konjic obilježila Dan škole

Druga osnovna škola Konjic je danas u Sportskoj dvorani...

FK Klis postao prvak Druge lige FBiH-Jug u sezoni 2022./2023.godina

FK Klis iz Buturović Polja je postao prvak Druge...

Juniorke ŽKK Konjic Konjic šampionke ŽOL BiH

Juniorke Ženskog košarkaškog kluba Konjic ovoga vikenda su nastupile...

FK Igman će igrati u Premijer ligi BiH i naredne sezone

FK Igman je danas u utakmici posljednjeg 33.kola Premijer...

Danas odlučujuća utakmica za Igman

33.kolo Premijer lige BiH: FK Sarajevo - FK Igman...

Gradonačelnik Konjica uputio čestitke FK Igman, FK Klis i ŽKK Konjic

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić uputio je čestitke za ostvarene...

Danas održana 18.sjednica Gradskog vijeća Konjic

Današnja 18.sjednica Gradskog vijeća Konjic, koja se sastojala od 25 tačaka dnevnog reda, iako je na prvi pogled izgledala obimna, vijećnicu su posao završili za dva sata, jer je većina tačaka, kao što je izbor i imenovanje članova školskih i upravnih odbora, zahtjevalo samo usvajanje od strane Gradskog vijeća, bez dodatne diskusije.

No, ono što je u određenoj mjeri potaknulo vijećnike na diskusiju su izvještaji javnih ustanova i preduzeća o radu za 2021.godinu kojima je Grad Konjic osnivač.Vijećnici su imali ,uglavnom, pitanja u vezi s poslovnjem, prihodima, rashodima, rješavanju određenih probelma i planovima za naredni period rada. Nakon ponuđenih obrazloženja i odgovora direkotra, čiji su izvještaji danas razmatrani, vijećnici su usvojili izvještaje o radu za 2021.godinu Sporstske dvorane Konjic, Narodnog univerziteta Konjic, RTV Konjic i preduzeća Šumarstvo Prenj, dok je Odluka o usvajanju izvještaja o radu Općinskog prvaobranilišta za 2021. povučena sa dnevnog reda zbog spriječenosti pravobranioca da prisustvuje današnjoj sjednici.

Od ostalih odluka koje su vijećnici usvojili je i Odluka o davanju i upravljanju Gradskog stadiona sa pratećim objektima Fudbalskom klubu “Igman” Konjic, kao i Odluku o odobrenju novčanih sredstava ovom klubu u iznosu od 380.000 KM.

Danas održana 18.sjednica Gradskog vijeća Konjic

Posljednje tačke dnevnog reda, koje su se odnosile na izvršenje budžeta Grada Konjica za prvih šest mjeseci ove godine, zatim informacija o požarima na području Grada Konjica i aktivnostima Službe za civilnu zaštitu i vatrogastvo u period od aprila do septembra ove godine, te informacija o zagađenosti rijeke Neretve su vijećnicima dostavljene samo kao infomacija, bez mogućnosti diskusije, što je kod pojedinih vijećnika izazvalo negodovanje.

U nastavku prenosimo izjave predsjednika Klubova vijećnika stranaka koje participiraju u Gradskom vijeću Konjic, a koji su dali ocjenu današnje sjednice.

Predsjednik Kluba vijećnika SDP Konjic Ibro Hero
Predsjednik Kluba vijećnika SBIH Konjic Himzo Muhibić
Vijećnica Platforme za progres Amina Madžak
Predsjednik Kluba vijećčnika SDA Konjic Šefik Alihodžić
Predsjednik Kluba nezavisnih vijećnika Ajdin Tinjak

Snimak 18. sjednice Gradskog vijeća Konjic možete slušati 1.novembra od 10 sati u programu Radio Konjica.

radiokonjic.ba

31.10.2022.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]

+387 36 726 267

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima