back to top

Drugi upravo čitaju

4. muslimanska slavna brigada obilježila 30.godišnjicu formiranja  

Danas je obilježena 30. godišnjica od formiranja Četvrte muslimanske...

Konjic: U toku deminiranje na lokalitetu Šumine u blizini Drecelja

Generalna skupština UN-a objavila je 8. decembra 2005. godine...

Radio Konjic danas slavi 32 godine rada

Na današnji datum, 4. april 1992. godine, Konjičane i...

U toku izrada vodovodne mreže u MZ Džepi

U toku je izrada vodovodne mreže u mjesnoj zajednici...

UŽ “Nera“: Održano predavanje o položaju Romkinja u BiH

Na današnjoj radionici naziva “Kreiranje sigurnih prostora za marginalizirane...

Danas održana 188.sjednica Vlade HNK

Na današnjoj, 188. sjednici Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona je utvrdila prijedloge odluka o davanju saglasnosti na finansijske planove i prijedloge odluka o izvršavanju finansijskih planova vanbudžetskih korisnika Hercegovačko-neretvanskog kantona za 2023. godinu, i to: Zavoda zdravstvenog osiguranja HNK u iznosu od 164.644.000,00 KM, Službe za zapošljavanje HNK u iznosu od 17.826.044,00 KM i Fonda za zaštitu okoliša HNK u iznosu od 6.300.000,00 KM, koji će biti upućeni u dalju skupštinsku proceduru.

Vlada je u okviru nastavka rasprave o Izmjenama i dopunama Budžeta HNK za 2022. godinu i Budžetu HNK za 2023. godinu raspravljala i o odobravanju jednokratne novčane pomoći zaposlenicima budžetskih korisnika u HNK, kao vidu dodatne podrške uslijed rasta indeksa potrošačkih cijena. Vlada će odluku o iznosu koji će biti uplaćen korisnicima Budžeta donijeti u skladu sa raspoloživim sredstvima na narednoj sjednici  kada će biti usvojen konačan prijedlog Izmjena i dopuna Budžeta HNK za 2022. godinu.

Vlada je na prijedlog Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta usvojila Informaciju o zaključenim ugovorima sa izabranim ponuđačima te Odluku o odobravanju i utrošku dijela novčanih sredstava utvrđenih Izmjenama i dopunama Budžeta HNK za 2022. godinu sa pozicije ”Grant školama za nabavku udžbenika” u iznosu od 2.594.772,10 KM.

Vlada je usvojila Odluku o utvrđivanju uslova i načinu plaćanja zdravstvenog osiguranja vjerskih službenika. Pravo na zdravstveno osiguranje imat će svi vjerski službenici koji nisu osigurani po drugoj osnovi, a najduže do navršenih 65 godina života.

Na prijedlog Ministarstva za pitanja boraca, Vlada je usvojila Odluku o odobravanju jednokratnih novčanih pomoći za pokrivanje troškova liječenja boraca i članova njihovog porodičnog kućanstva u iznosu od 1.500,00 KM.

Također, Vlada je na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede usvojila Izvještaj o žetvi strnih žita u 2022. godini u kojem je navedeno da je ukupni prinos bio 2571 tona zrna žita.

radiokonjic.ba /vladahnk

06.12.2022.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima