16.5 C
Konjic
1 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

Danas održana 28.sjednica Gradskog vijeća Konjic

Danas je održana 28.sjednica Gradskog vijeća Konjic sa deset tačaka dnevnog reda. Na početku sjednice polaganjem svečane izjave mandat u Gradskom vijeću Konjic, nakon smrti vijećnika Mirsada Džajića, ispred Stanke za BiH, dobio je Senad Memidžan.

danas održana 28.sjednica gradskog vijeća konjic
Senad Memidžan, novi vijećnik Stranke za BiH u Gradskom vijeću Konjic

“Zalagat ću se za mjesto iz kojeg dolazim, iz MZ Lisičići, po pitanju ifrastrukuture, a naravno, zalagat ću se i za druga mjesta”– kratko je poručio Memidžan.

Na dnevnom redu današnje sjednice bilo je deset tačaka, a prije usvajanja istog, predsjednik Kluba vijećnika SDP-a Sejad Hakalović je podnio Inicijativu o organizovanju mirnog okupljanja građana u vezi s podrškom narodu Palestine. Njegovu inicijativu je Kolegij Gradskog vijeća Konjic usvojio jednoglasno u vidu zaključka, kazao je sekretar Gradskog vijeća Konjic, Jasmin Hodžić.

“Kolegij Gradskog vijeća je predložio zaključak kojim se zadužuje Narodni univerzitet Konjic da u saradnji sa Ambasadom Palestine u BiH organizuje mirno okupljanje građana u vezi s podrškom Palestini i miru u Pojasu Gaze”-naveo je Hodžić.

danas održana 28.sjednica gradskog vijeća konjic
Danas održana 28.sjednica Gradskog vijeća Konjic

Vijećnici su danas usvojili Odluku o davanju na korištenje poslovnog objekta “Gradac” u vlasništvu Grada Konjica, Ibrahimu Hebiboviću u svrhu obavljanja ugostiteljsko-turističke djelatnosti do 30.septembra 2025.godine. Usvojena je i Odluka o davanju na upravljanje i korištenje Centra za upravljanje otpadom JKP “Standard” Konjic na period od pet godina, nakon što je prethodni ugovor istekao. Danas je usvojena i Odluka o organizaciji jedinstvenog organa uprave Grada Konjica, kao i Zaključak Gradskog vijeće kojim se daje saglasnost gradonačelniku Grada Konjica da sa Vladom HNK-a zaključi Ugovor o vansudskoj nagodbi na iznos ukupnog potraživanja od 444.312 KM na osnovu troškova prijevoza učenika osnovnih škola na području Grada Konjica i materijalnih troškova osnovnih škola.

U dijelu dnevnog reda koji se odnosio na 10. tačku (Pitanja i odgovori), vijećnica SDP-a Armina Lazarević je ukazala ponovo na teško stanje u Domu zdravlja Konjic, navodeći da Upravni odbor ove zdravstvene ustanove nije dostavio Gradskom vijeću prijedlog Programa finansijske konsolidacije. Ove problematike dotakao se i vijećnik Himzo Muhibić, iz Stanke za BiH, ukazujući na probleme s kojima se zdravstveni radnici suočavaju u Domu zdravlja Konjic. Vijećnici Sejad Hakalović i Himzo Muhibić, ukazali su i na problem izgradnje HE Ulog. Hakalović je zatražio informaciju od Gradskog vijeća Konjic da li je Vlada FBiH dala saglasnost na Regulacioni plan na prostoru izgradnje HE Ulog, dok je Muhibić izrazio potrebu da se ozbiljnija pažnja posveti ovom problemu.

Donosimo i komentare predsjednika klubova vijećnika stranaka koje participiraju u Gradskom vijeću Konjic.

Dženadin Podrum, zamjenik predsjednika Kluba vijećnika SDA
Sejad Hakalović, presjednik Kluba vijećnika SDP
Himzo Muhibić, predsjednik Kluba vijećnika Stranke za BiH
Ajdin Tinjak, predsjednik Kluba nezavisnih vijećnika
Amina Madžak, vijećnica Platforme za progres

Snimak 28. sjednice Gradskog vijeća Konjic možete slušati u programu Radio Konjica sutra u 10 sati.

radiokonjic.ba

31.10.2023.

[email protected]

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima