-1.5 C
Konjic
9 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

Danas održana 3. vanredna sjednica Gradskog vijeća Konjic

Snimak 3. vanredne sjednice Gradskog vijeća Konjic u programu Radio Konjica biće emitovan u srijedu, 25.10.2023., od 10 sati

Sadržaj

Vijećnici su na današnjoj sjednici razmatrali pet tačaka i sve ih usvojili: Prijedlog Odluke o davanju prethodne saglasnosti na imenovanje v.d. JKP Standard Konjic, Rješenje o imenovanju v.d. direktora JU Centar za socijalni rad Konjic, Prijedlog Odluke o imenovanju jednog člana Gradske izborne komisije Grada Konjica, Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o dodjeli u zakup poslovnih zgrada i prostorija Grada Konjica i Prijedlog Odluke o privremenom prenosu prava korištenja radne mašine sa Grada Konjic na JKP „Standard“.

danas održana 3. vanredna sjednica gradskog vijeća konjic
Danas održana 3. vanredna sjednica Gradskog vijeća Konjic

Vijećnici su na početku treće vanredne sjednice Gradskog vijeća Konjic usvojili predloženi dnevni red, a prje njegovog usvajanja vijećnica SDP Armina Lazarević se izjasnila kako je očekivala da će se na ovoj sjednici razmatrati sveobuhvatna informacija o problematici u JU Dom zdravlja Konjic.

Vijećnici su usvojili Odluku o davanju prethodne Saglasnosti na imenovanje vršioca dužnosti direktora JKP Standard d.o.o Konjic, kojom se daje Saglasnost Nadzornom odboru preduzeća, da za v.d. Standard imenuje Samira Memića do okončanja konkursne procedure imenovanja direktora Standard-a, a najduže na period do 12 mjeseci.

Vijećnici su usvojili i Rješenje o imenovanju v.d. direktora JU Centar za socijalni rad Konjic, kojim se imenuje Nadira Đapo za v.d. Centra za socjalni rad, do provedbe procedure po javnom oglasu za izbor i imenovanje Centra za socijalni rad u Konjicu, a najduže do 12 mjeseci.

danas održana 3. vanredna sjednica gradskog vijeća konjic
Danas održana 3. vanredna sjednica Gradskog vijeća Konjic

Treća tačka se odnosila na imenovanje jednog člana Gradske izborne komisije Grada Konjica, kojom se Ermin Pirija imenuje za člana Gradske izborne komisije Grada Konjic. CIK BiH je dostavila rješenje 12. jula 2023.godine Gradskom vijeću Konjic, u kojem je dala saglasnost za imenovanje predsjednika i tri člana GIK Konjic, dok jedan član nije dobio saglasnost, te je bilo potrebno imenovati jednog, novog člana, što je danas i usvojeno sa 17 glasova za i 4 protiv.

Vijećnici su usvojili i Prijedlog Odluke io izmjenama i dopunama Odluke o dodjeli u zakup poslovnih zgrada i prostorija Grada Konjica.

Usvojen je i Prijedlog Odluke o privremenom prenosu prava korištenja radne mašine sa Grada Konjic na JKP „Standard”. Naime, Grad Konjic je potpisao Ugovor sa preduzećem Standard, koje je proglasilo unutar preduzeća Službu za zaštitu i spašavanje od ruševina. Grad Konjic je, posredstvom javne nabavke, nabavio adekvatnu mašinu čija je vrijednost sa dodatnom opremom i priključcima oko 310. 000 KM, koju će Standard koristiti u svojim redovnim poslovima, a po potrebi u slučajevima prirodnih nesreća i kada ih Grad angažuje.

danas održana 3. vanredna sjednica gradskog vijeća konjic
Danas održana 3. vanredna sjednica Gradskog vijeća Konjic

Zabilježli smo izjave predsjednika klubova.

Govori Himzo Muhibić, predsjednik Kluba SBiH:

Izjava Himzo Muhibić

Predsjednik Kluba SDP u Gradskom vijeću Konjic Sejad Hakalović:

Izjava Sejad Hakalović

O vanrednoj sjednici Gradskog vijeća predsjednik Kluba SDA Konjic Šefik Alihodžić je rekao:

Izjava Šefik Alihodžić

Predsjednik Kluba nezavisnih vijećnika Ajdin Tinjak, komentarišući vanrednu sjednicu, najavio je naredne sedmice održavanje i redovne sjednice Gradskog vijeća Konjic.

Izjava Ajdin Tinjak
danas održana 3. vanredna sjednica gradskog vijeća konjic
Danas održana 3. vanredna sjednica Gradskog vijeća Konjic

Snimak 3.vanredne sjednice Gradskog vijeća Konjic u programu Radio Konjica biće emitovan u srijedu, 25.10.2023., od 10 sati.

[email protected]

Foto: radiokonjic.ba

24.10.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima