4.4 C
Konjic
6 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

Danas održana Skupština HNK

Danas je u zgradi Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona održana peta redovna sjednica

Poslanici su jednoglasno usvojili predloženi dnevni red. Nakon poslaničkih pitanja razmatran je Nacrt Zakona o socijalnoj zaštiti. Razlog za izradu Zakona o socijalnoj zaštiti nalazi se u obavezi realiziranja Zaključka Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona, broj: 02-01-046/20 od 22.05.2020. godine, kojim su zaduženi Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne zaštite HNK i Vlada HNK da izrade novi Zakon o socijalnoj zaštiti.

Nakon rasprave usvojen je Zaključak kojim se prihvata Nacrt Zakona o socijalnoj zaštiti, kao dobra osnova za izradu Prijedloga Zakona.

Primjedbe i prijedlozi na Nacrt Zakona iznijeti na sjednici Skupštine, dostavit će se Vladi HNK na razmatranje, a poslanicima se ostavlja rok od 15 dana da u pisanom obliku dostave dodatne primjedbe i prijedloge.

danas održana skupština hnk
Danas održana Skupština HNK

Skupština je dala pozitivno Mišljenje na Nacrt Zakona o zaštiti civilnih žrtava rata u FBiH.

Na današnjoj sjednici usvojene i sljedeće odluke:  Odluka o usvajanju Izvještaja Ministarstva pravosuđa, uprave i lokalne samouprave o izvršenju sankcija u HNK iz člana 1. Zakona o izvršenju sankcija u HNK za 2021. godinu i Odluka o usvajanju Informacije o realizovanju potpisanih ugovora o koncesijama iz oblasti vodoprivrede zaključno sa 31.12.2022. godine.

danas održana skupština hnk
Danas održana Skupština HNK

Skupština HNK

27.02.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima