21.5 C
Konjic
1 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

Danas održana Svečana sjednica Gradskog vijeća Konjic povodom 16. juna Dana Grada Konjica

Na 16. juni Dan Grada Konjica, a u okviru obilježavanja Manifestacije Dani Grada Konjica, održana je Svečana sjednica Gradskog vijeća Konjic

Povodom 641. rođendana Grada Konjica, održena je Svečana sjednica Gradskog vijeća Konjic. Sala je bila ispunjena do zadnjeg mjesta gostima i zvanicama, koji su prisustvovali Svečanoj sjednici kako bi uveličali ovaj datum važan za Konjic.

Svečanost je počela intoniranjem himne BiH, a nakon toga svim stanovnicima grada Konjica a i onima koji ovaj grad nose u srcu, gradonačelnik grada Konjica Osman Ćatić, uputio je čestitku povodom 16. juna, sa željom da budu čuvari vrijednosti koje Konjic ima, kako bi se te vrijednosti  sačuvale u amanet budućim generacijama.

“Svoju ljubav, privrženost, posvećenost napretku i prosperitetu prema Konjicu, pokazujemo prisustvom događajima povodom 641. godišnjice od prvog pomena Konjica u pisanim dokumentima. Na nama je da budemo dostojni truda i nastoja naših predaka, koji su ugradili dio sebe u prosperitet Konjica kao zajednice. Svako vrijeme ima svoje heroje koje ne smijemo zaboraviti, naročito one koji su kroz vjekove branili našu domovinu i Konjic. Naši heroji danas su naši mladi, koji se trude dati maksimum u obrazovnim, poslovnim, sportskim i kulturnim aktivnostima. Naši heroji su i mladi doktori, privrednici, zanatlije, porodice koje nastaju i šire se birajući život pod ovim našim plavim nebom, sportisti koji u ime Konjica s ponosom prolaze svijetom, noseći državna obilježja na svojim grudima. Osim toga, tu si naši glumci, muzičari, slikari, horisti, književnici, pjesnici i gss-ovci. Koliko ponosa stane u naša srca zbog svih koji na bilo koji način svjedoče da je ovo grad dobrih, plemenitih i vrijednih Bosanaca i Hercegovaca. Neka svaka naredna godina bude okrunjena uspjesima kakve smo bilježi posljednjih godina, iako smo se suočavali sa globalnih izazovima koje smo uz mnogo napora i odricanja, prevazilazili” poručio je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić.

danas održana svečana sjednica gradskog vijeća konjic povodom 16. juna dana grada konjica
Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić.

Prisutnima na svečanoj sjednici  obratio se i premijer Vlade FBiH Nermin Nikšić koji je čestitajući građanima Konjica 16. juni, iskazao zadovoljstvo dosadašnjim aktivnosti Gradske uprave Konjic a kada je u pitanju razvoj grada. Između ostalog je i kazao:

“Iskoristiti ćemo korektnu i kvalitetnu saradnju Vlade FBiH i Grada Konjica, da nastavimo tamo gdje smo stali kada je u pitanju Konjic, i da budemo suport konjičkoj privredi. Ovih dana priprema se jedan set fiskalnih zakona koji bi trebao da rastereti sve privrednike, da omogući bolje uslove rada života za naše radnike, da stvorimo pretpostavke, i da se konačno promjeni ono što danas imamo a to je odlazak ljudi. Čestitam Dan Grada Konjica sa željom da se nastavimo razvijati još kvalitetnije i još bolje nego je to bilo u proteklom periodu” izjavio je Nikšić.

danas održana svečana sjednica gradskog vijeća konjic povodom 16. juna dana grada konjica
Premijer Vlade FBiH Nermin Nikšić.

Na svečanosti je emitovan film, retrosprektivan prikaz aktivnosti u našem gradu koje je realizovala Gradske uprava i Gradsko vijeće Grada Konjica u proteklom periodu.

“Na današnjoj svečanosti, mogli smo kroz film vidjeti da su brojni projekti iz raznih oblasti obrazovanja, kulture i sporta urađeni u Konjicu. Meni je zadovoljstvo što mogu reći da su HNK i Vlada, učestvovali u velikom broju ovih projekata, a siguran sam da i administracija Grada Konjica prepoznaje naše djevoljanje u tome. Mi ćemo se trudiit da i dalje budemo dio tih projekata i da doprinesemo što je moguće više ugodnijem i boljem životu građana grada Konjica” poručio je za radiokonjic.ba ministar finansija HNK Adnan Faladžić.

radiokonjic.ba

16.06.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima