21.5 C
Konjic
1 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

Danas počela isplata februarskih penzija

U skladu sa Zakonom PIO penzije za mjesec februar bit će isplaćene preko jedinstvenog računa trezora FBiH.

Penziju za februar će primiti ukupno 435.829 penzionera, a ukupno potrebna sredstva za isplatu penzija za januar iznose oko 245 miliona KM.

“Najniža penzija za februar iznosi 495,12 KM, dok je zajamčena 590,90 KM. Za mejsec februar najviša penzija iznosi 2.415, 86 KM, a ono što mi posebno ističemo je prosječna penzija kod korisnika samostalne penzije kojih je u ovoj mjesecu 356.767, a koja iznosi 619,64 KM” kazao je za radiokonjic.ba glasnogovornik FZ PIO Tomislav Kvesić.

Konjički penzioneri svakoga mjeseca željno isčekuju svoju penziju koju prema njihovim riječima rasporede na način da prvo poplaćaju račune, kupe lijekove a za ostatak novca kupuju prehrambene proizvode. Međutim, nekada im ni iznos penzije nije dovoljan za sve troškove koje imaju. Poslušajte šta su još kazali za radiokonjic.ba:

Anketa sa građanima

radiokonjic.ba

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima