back to top
12.5 C
Konjic
22 Aprila, 2024

Danas sahrana djevojčici i dječaku koji su stradali u nesreći u kanjonu Tare

Šestogodišnja djevojčica i njen dvogodišnji brat, koji su poginuli u saobraćajnoj nesreći u kanjonu Tare, biće sahranjeni danas na mezarju u Njeguđi, opština Žabljak.

Tragično poginuli dječak, čije su tijelo juče ronioci izvukli iz rijeke Tare, i djevojčica čije su tijelo splavari pronašli u nedjelju, 9. oktobra, biće sahranjeni na groblju gdje je sahranjena i njihova majka danas u 14 sati.

U petak, 7. oktobra, na putu od mosta na Đurđevića Tari prema Mojkovcu, automobil je sletio u rijeku Taru.

U toj nesreći preminula je majka, dvadesetsedmogodišnja JV, a jedno dete je sa povredama izvučeno iz provalije i prevezeno u bolnicu, dok su telo dečaka juče pronašli ronioci devet kilometara nizvodno od mesta nesreće. .

Tijelo djevojčice pronađeno je 9. oktobra na oko tri kilometra od mjesta nesreće.

Danas se na Posušje.info prvi put pojavila sahrana djevojčice i dječaka koji su poginuli u nesreći u kanjonu Tare.

www.posusje.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima