back to top
25.5 C
Konjic
20 Jula, 2024

Danas se održava 4. “Zvjezdice cup”

U Sportskoj dvorani Konjic danas se održava 4.”Zvjezdice cup” u organizaciji Gimnastičkog kluba “Zvjezdice” Konjic, što je ujedno i posljednji sadržaj ovogodišnje manifestacije “Dani Grada Konjica”. U pitanju je interno takmičenje na kojem nastupa 40 gimnastičarki u četiri kategorije, kazao je Adnan Džumhur, trener u klubu “Zvjezdice” Konjic.

danas se održava 4. "zvjezdice cup"
Danas se održava 4. "Zvjezdice cup"

“Drago mi je da u kontinuitetu se održava 4. “Zvjezdice cup” i možemo reći da je to već tradicionalno. Drago mi je da je ovoliki odziv iz kluba, ali i roditelja, iz razloga da ljudi na licu mjesta mogu vidjeti kakav je to sport. Gimnastika je izuzetno zahtjevan i težak sport, koji traže kontinuitet rada, požrtvovanost i predanost. Učestvuje 40 takmičarki u četiri kategorije: djevojčice, mlađe kadetkinje, kadetkinje i juniorke, a one će svoje vještine izvođenja elemenata pokazati na četiri sprave: parter, greda, dvovisinski razboj i preskok. Zadovoljan sam odzivom i kako sve protiče, te se nadam da će u tom duhu i završiti današnje takmičenje”-rekao je Džumhur.

danas se održava 4. "zvjezdice cup"
Danas se održava 4. "Zvjezdice cup"

Ena Macić, 14-godišnja djevojčica, gimnastiku trenira osam godina i nastupa u kategoriji juniorke.

“Očekujem dobre rezultate i da se niko ne povredi. Sad smo na parteru i nadam se da ću dobro uraditi koreografiju”-rekla nam je Ena. Dobrim rezultatima danas se nada i 11-godišnja Lena Špago, koja nastupa u kategoriji kadetkinje.

danas se održava 4. "zvjezdice cup"
Danas se održava 4. "Zvjezdice cup"

“Gimnastiku treniram šest godina, a ovaj sport sam izabrala jer je elegantan i od malena sam htjela trenirati gimnastiku. Vježbe su jako teške i zahtjevaju mnogo truda. Danas očekujem dobre rezultate”-kazala je Lena.

radiokonjic.ba

29.06.2024.

samra@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]