21.5 C
Konjic
1 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

Danas se u Konjicu održava Balkansko prvenstvo u bodybuildingu i fitnesu  

U Konjicu će danas biti održano Balkansko prvenstvo u bodybuildingu i fitnesu, na kojem će nastupiti takmičari iz Bosne i Hercegovine, država regiona, te iz Italije, Moldavije, Mađarske.

Takmičenje će se održati u kino sali Narodnog univerziteta s početkom u 14 sati. Prijavljivanje takmičara vršit će se od 12 do 14 sati.

Konjic je prvi put domaćin jednog ovakvog takmičenja, čiji je organizator Konjičanin Adnan Alagić, a koje se održava u okviru manifestacije Dana Grada Konjica, povodom obilježavanja 16.juna Dana Grada Konjica. Na ovom takmičenju će biti prisutan i predsjednik Svjetske IBFF federacije, Duško Madžarević.

Alagić je prošle godine postao prvi Bosanac sa osvojenom Pro Card u IBFF-u, osvojivši titulu IBFF Olimpia amateur champion 2022. u kategoriji Mr. Physique. Na osnovu tog priznanja Svjetska IBFF federacija je odobrila licencu za organizovanje Balkanskog prvenstva u bodybuildingu i fitnesu u Konjicu. Alagić je i prethodnih godina osvajao prestižne nagrade na raznim evropskim i svjetskim takmičenjima u bodybuildingu i fitnesu.

danas se u konjicu održava balkansko prvenstvo u bodybuildingu i fitnesu  
Danas se u Konjicu održava Balkansko prvenstvo u bodybuildingu i fitnesu  

Takmičenje će biti održano u muškoj i ženskoj konkurenciji u 30 različitih kategorija, najavio je organizator Adnan Alagić.

radiokonjic.ba

17.06.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima