17.8 C
Konjic
1 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

Danas u Konjicu počeo prvi “Art Comedy Fest”

Centralni program će biti održan večeras u 19 sati u Kino sali, gdje će nastupiti poznati bh. glumac Dragan Marinković Maca, sa svojom autorskom predstavom “Kakva ti je žena, takav ti je život”

Danas je u Konjicu počeo prvi “Art Comedy Fest 2023” u organizaciji Narodnog univerziteta Konjic. Festival je organiziran s ciljem da se ponude sadržaji koji će razveseliti i nasmijati konjičku publiku, kazao je Benjamin Mušinović, direktor Narodnog univerziteta Konjic.

“Ovo je više revija sadržaja koji su žanrovski komedija. Osjetili smo kroz Festival glumca, ali i brojne druge sadržaje koje imamo na našem repertoaru tokom godine, da su ljudi, itekako, željni da se razonode, razvesele i nasmiju i da u tom smislu je uvijek veća posjeta kada su u pitanju komedije. Odlučili smo da u ovom februarskom periodu, i nadam se da će to i zaživjeti, priredimo nekoliko sadržaja koji će, uglavnom, ljude nasmijati, ali i propitivati neke teme koje su aktuelne i zanimljive”-kazao je Mušinović.

Festival je otvoren lutkarskom predstavom Pozorišta mladih Sarajevo “Patkica Blatkica” kojoj su prisustvovali učenici Druge osnovne škole Konjic i mališani iz Dječijeg vrtića “Zulejha Begeta”. Centralni program će biti održan večeras u 19 sati u Kino sali, gdje će nastupiti poznati bh. glumac Dragan Marinković Maca, sa svojom autorskom predstavom “Kakva ti je žena, takav ti je život”, za koju je konjička publika pokazala veliko interesovanje, jer su sve ulaznice rasprodate.

“Riječ je o regionalno najpopularnijoj monodrami, predstavi “Kakva ti je žena, takav ti je život” glumca i autora Dragana Marinkovića. U pitanju je apsolutno autorski projekat, a predstava će, kako kaže sam autor, natjerati vas da razmislite dobro o sebi, o svijetu koji vas okružuje, o nama i našim vlastitim postupcima kada su u pitanju muško-ženski odnosi i  generalno odnos unutar zajednice”-rekao je direktor Narodnog univerziteta Konjic.

U sklopu “Art Comedy Fest” biće realiziran i off program, a riječ je o retrospektivnoj izložbi plakata “ Komedija u našem kinu” na kojoj će biti prikazano oko 20-ak plakata iz arhive Narodnog univerziteta, a koju će posjetioci moći pogledati večeras u foajeu ove ustanove. U četvrtak, 23.februara biće prikazane i dvije filmske projekcije. U 18 sati će biti prikazan animirani film “Dogtatnin and three muskhounds”, a u 20 sati “Cocain Bear”.

radiokonjic.ba

20.02.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima