18.5 C
Konjic
10 lipnja, 2023

Drugi upravo čitaju

Maida Biber je učenica generacije Srednje škole Konjic u školskoj 2022./2023.godini

Titula učenice generacije Gimnazije pripala je Lamiji Dženetić, dok...

MIZ Konjic: Proučena ikrar dova za hadžije

Danas je u Gradskoj džamiji Konjic proučena ikrar dova...

MZ Bradina bogatija za sedam novih traktora

Poljoprivredni proizvođači sa područja MZ Bradina, kupili su sedam...

Grad Konjic: Obavještenje za maturante

Obavještavaju se svi maturanti Grada Konjica, odnosno učenici završnih...

Sarajevski učenici u posjeti Konjicu

Učenici Srednje elektrotehničke škole iz Sarajeva posjetili su Konjic....

U Konjicu večeras svečano otvoren 13. KUP Jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju (Fly fishing) 2023

13. KUP Jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju održava se od...

Danas u Konjicu počeo prvi “Art Comedy Fest”

Oglasi

Centralni program će biti održan večeras u 19 sati u Kino sali, gdje će nastupiti poznati bh. glumac Dragan Marinković Maca, sa svojom autorskom predstavom “Kakva ti je žena, takav ti je život”

Danas je u Konjicu počeo prvi “Art Comedy Fest 2023” u organizaciji Narodnog univerziteta Konjic. Festival je organiziran s ciljem da se ponude sadržaji koji će razveseliti i nasmijati konjičku publiku, kazao je Benjamin Mušinović, direktor Narodnog univerziteta Konjic.

“Ovo je više revija sadržaja koji su žanrovski komedija. Osjetili smo kroz Festival glumca, ali i brojne druge sadržaje koje imamo na našem repertoaru tokom godine, da su ljudi, itekako, željni da se razonode, razvesele i nasmiju i da u tom smislu je uvijek veća posjeta kada su u pitanju komedije. Odlučili smo da u ovom februarskom periodu, i nadam se da će to i zaživjeti, priredimo nekoliko sadržaja koji će, uglavnom, ljude nasmijati, ali i propitivati neke teme koje su aktuelne i zanimljive”-kazao je Mušinović.

Festival je otvoren lutkarskom predstavom Pozorišta mladih Sarajevo “Patkica Blatkica” kojoj su prisustvovali učenici Druge osnovne škole Konjic i mališani iz Dječijeg vrtića “Zulejha Begeta”. Centralni program će biti održan večeras u 19 sati u Kino sali, gdje će nastupiti poznati bh. glumac Dragan Marinković Maca, sa svojom autorskom predstavom “Kakva ti je žena, takav ti je život”, za koju je konjička publika pokazala veliko interesovanje, jer su sve ulaznice rasprodate.

“Riječ je o regionalno najpopularnijoj monodrami, predstavi “Kakva ti je žena, takav ti je život” glumca i autora Dragana Marinkovića. U pitanju je apsolutno autorski projekat, a predstava će, kako kaže sam autor, natjerati vas da razmislite dobro o sebi, o svijetu koji vas okružuje, o nama i našim vlastitim postupcima kada su u pitanju muško-ženski odnosi i  generalno odnos unutar zajednice”-rekao je direktor Narodnog univerziteta Konjic.

U sklopu “Art Comedy Fest” biće realiziran i off program, a riječ je o retrospektivnoj izložbi plakata “ Komedija u našem kinu” na kojoj će biti prikazano oko 20-ak plakata iz arhive Narodnog univerziteta, a koju će posjetioci moći pogledati večeras u foajeu ove ustanove. U četvrtak, 23.februara biće prikazane i dvije filmske projekcije. U 18 sati će biti prikazan animirani film “Dogtatnin and three muskhounds”, a u 20 sati “Cocain Bear”.

radiokonjic.ba

20.02.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Oglasi

Oglasi

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima