21.5 C
Konjic
1 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

Danas u Konjicu Poslovni forum konjičke dijaspore

Danas će u Garden City-u u okviru „Dana dijaspore“ koje organizuje Grad Konjic biti održan Poslovni forum konjičke dijaspore u okviru projekta USAID-a DIASPORA INVEST. Govoreći o ovom događaju gradonačelnik Konjica Osman Ćatić je za radiokonjic.ba izjavio:                                                                                                                                  

” Grad Konjic već drugu godinu organizuje “Dane dijaspore- Konjic u srcu BiH”. Drago nam je da smo ove godine u mogućnosti da proširimo te aktivnosti na Poslovni forum u sklopu projekta Diaspora INVEST. Želja nam je da kroz razgovore sa ljudima koji su van Bosne i Hercegovine našli zaposlenje i odlučili se za boravak, iskoristimo taj potencijal i njihovo dugogodišnje iskustvo kako u poslovnom tako i u drugom okruženju u kojem su se istaknuli i da to prenesmo i iskoristimo ovdje u Konjicu. U razgovoru sa našim ljudima saznali smo da nedostaje konekcija i razumijevanje kako prema njima, tako i prema ljudima koji mogu biti potencijalni investitori u Konjicu i u Bosni i Hercegovini. Drago nam je da smo prepoznali njihove ideje i težnje da se što više uvežu svojim zavičajem i svojom domovinom. Prvi je put i nadamo se da ćemo ispuniti njihova očekivanja i da ćemo i dalje provoditi ovakve aktivnosti u saradnji sa njima i institucijama BiH. Drago nam je da mi ovaj projekat, kao i druge lokalne zajednice, realiziramo uz partnerstvo USAID-a Bosne i Hercegovine.

radiokonjic.ba

16.08.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima