13.1 C
Konjic
30 studenoga, 2023

Drugi upravo čitaju

Dani „Sejfullaha ef. Prohe“: Odigrana predstava „Prst“ u izvedbi SARTRa

Večeras je u kino sali Narodnog univerziteta Konjic odigrana predstava „Prst“ autorice Dorutine Basha u režiji Sabrine Begović Ćorić.

U predstavi igraju prvakinja SARTR-a Selma Alispahić, Ana Mia Karić i Amila Terzimehić.

dani „sejfullaha ef. prohe“: odigrana predstava „prst“ u izvedbi sartra
Dani „Sejfullaha ef. Prohe“: Odigrana predstava „Prst“ u izvedbi SARTRa

Tema predstave se odnosi na aktuelno pitanje pozicije žene u savremenom društvu. Predstava odaje počast žrtvama i njihovim porodicama, a problematizira i donekle, zanemareno pitanje žena koje moraju nastaviti sa svojim životom nakon što njihovi sinovi, muževi poginu. Predstava “Prst” istražuje ovaj odnos u kontekstu najosjetljivijeg problema u BiH danas, a to je pitanje nestalih, ali iz potpuno nove pozicije, pozicije žena koje su ostale iza. Predstava “Prst” smatra se jednom od najboljih savremenih društveno-angažiranih tekstova napisanih u našoj regiji.
Predstava je odigrana u sklopu 16. kulturno-obrazovne manifestacije “Dani Sejfullaha ef.Prohe”.
Naredni sadržaj je 17.marta, u 20 sati u Bosanskoj sobi, kada će biti promovisana nova knjiga Konjičanina Esada Bajića pod nazivom ”Između hidžretskog hlada i Isaovog milada”.

radiokonjic.ba

13.03.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima