14.4 C
Konjic
29 rujna, 2022

Drugi upravo čitaju

Džan Ždrale spreman za Svjetsko prvenstvo u Italiji

Džan Ždrale, član Kluba borilačkih sportova Balkan Konjic krajem...

GSS Prenj dobio donaciju vrijednu 20.000KM

Ministru finansija i komandantu Štaba civilne zaštite HNK Adnanu...

Rezultati analize uzoraka rijeke Neretve

U svim uzorcima rijeke Neretve uzetim iznad mosta Orašje...

Vlada HNK i sindikati: puno razumijevanje, dijalog i podrška

Na osnovu kontinuiranoga dijaloga koji Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona u...

JKP Standard Konjic dobilo donaciju vrijednosti oko 500.000KM

Međunarodna saradnja komunalnih preduzeća Nastavljena je Međunarodna saradnja komunalnih preduzeća...

U konjičkim obdaništima 150  djece

Cijene za cjelodnevni boravak od 180 do 210 KM U...

De Colo otkrio zašto je napustio Fenerbahce

Jedan od najsenzacionalnijih transfera u Evropi Košarkaškoje tržište je transfer Nande De Cola u Aswell, čime se vraća u svoju domovinu.

U intervjuu za USA Basketball sada je otkrio zašto je odlučio da pojača klub koji vodi NBA i francuska legenda Košarka Tony Parker.

Prije svega zato što nemam titulu prvaka Francuske. To je početak. Onda mi je cijeli projekat zanimljiv. Imao sam nekoliko ponuda, prvenstveno iz Monaka i Valensije. Nisam se vidio u tim klubovima iako ih mrzimotkrio je Francuz, osvrćući se na period u turskom gigantu.

U Fenerbahčeu je bilo komplikovano jer smo svake sezone menjali kompletan stručni štab, a uprkos tome smo prošle sezone uspeli da osvojimo titulu. Ali tako se ne napada ozbiljno mesto u Evroligi. U Lionu nemaju mnogo iskustva u Evroligi, ali su pokazali ozbiljnost i ambiciju, pre svega za plasman među osam najboljih. Nadam se da mogu pomoći klubu da nastavi da ide u pravom smjerurekao je De Kolo.

De Kolo je verovatno iznenadio svoje američke kolege odgovarajući na pitanje o uticaju Tonija Parkera na njegov dolazak u Asvel.

Iskreno, nije. Što se moje karijere tiče, uvijek prije svega gledam na kompletan projekat kluba. Rekao sam Toniju da me u ovom trenutku više zanima projekat i ambicije kluba nego neka klauzula u ugovoru. Razgovarao sam sa trenerom kako on na sve vidi i kako misli da mogu da pomognem. Sezona je duga i spreman sam za izazoverekao je francuski defanzivac.

Otkrio je i da ne žali što je odigrao veću ulogu u NBA ligi.

Život se sastoji od izbora i mogućnosti. Imao sam izbor i zadovoljan sam. Svjestan sam da imam više izbora u Evropi nego u NBA. Imao sam dobro iskustvo, iako nisam mnogo igrao. U nekim utakmicama sam ulazio samo na nekoliko minutaprisjetio se novi igrač Asvel.

PROČITAJ:   Večeras polufinale malonogometnog turnira “Tri kornera penal”

Sportski centar

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima