back to top

Drugi upravo čitaju

Nova pobjeda KK Konjic

KK Konjic je večeras pobijedio Čelik iz Zenice na...

Sarajevo i Igman odigrali 3:2

Večeras je na stadionu "Asim Ferhatović Hase" odigrana utakmica...

Konjic: Održan omladinski iftar

U dvorištu Gradske džamije u Konjicu večeras je organizovan...

Konjic: Večeras omladinski iftar i prikupljanje sredstava za Palestinu

Mreža mladih MIZ Konjic večeras organizuje iftar za mlade...

Večeras noć Lejletul-kadr

Večeras sa akšam namazom nastupa najodabranija noć u godini,...

ĐEDOVIĆ: Glavno natjecanje za Lanu je juniorsko EP u Bukureštu

Odlični rezultati su iza Lane Pudar na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Budimpešti (Mađarska).

Ono što je zanimljivo i ohrabrujuće je da su postignuti ne iz pune forme, već iz punog treninga.

 – Glavno natjecanje za Lanu je Europsko juniorsko prvenstvo koje se održava u Bukureštu od 5. do 10. srpnja. Odmah nakon SP-a ona putuje za Alžir i Mediteranske igre, tako da su ta dva natjecanja u fokusu. A ovo Svjetsko prvenstvo je da provjerimo gdje smo, pošto smo doslovno sa priprema došli u Budimpeštu. Ovo je stvarno vrhunski što je otplivala s obzirom iz koje faze treninga smo došli, pojašnjava trener i predsjednik Kluba vodenih sportova Orka, Damir Đedović.

Njen nastup je iznad očekivanja, ali i u domenu onoga što Lana može kad je na nivou.

 – Nadali smo se da bi mogla biti oko finala, ali ne znaš šta će druge takmičarke plivati. Ali ovo je stvarno vrhunski u ovoj fazi, ističe Đedović.

Lani slijedi nastup na 200m delfin gdje Đedović očekuje da također bude jako konkurentna. Na 50m delfin bi trebala nastupiti samo u kvalifikacijama jer je očekuje put u Alžir.

ĐEDOVIĆ: Glavno natjecanje za Lanu je juniorsko EP u Bukureštu

 – Moramo se vratiti radi Alžira, raspored je jako pretrpan. Iz Alžira će izravno putovati u Bukurešt na juniorsko EP. Zato smo morali jako oprezno pristupiti periodizaciji treninga. Jednostavno nemoguće je da sva tri natjecanja budu glavna i morali smo nešto i žrtvovati, da tako kažem, napominje Đedović.

Lana je u Alžiru 27. lipnja, a prvi nastup joj je 1. srpnja na 100 delfin. Zatim 2. srpnja pliva 50 delfin, a 4. srpnja 100 delfin. Istog dana, odnosno 4. srpnja, leti za Bukurešt na juniorsko EP.

 – Vjerujem da će u Alžiru biti u još boljoj formi jer je još uvijek umorna od teških treninga, govori Đedović i dodaje:

 – Mislim da smo napravili dobar posao, ali vidjet ćemo jer nezahvalno je bilo što prognozirati kad pričamo o ovom nivou rezultata i plivača. Bitno je da je u vrhu i da se uvijek može očekivati da otpliva neki dobar rezultat, zaključio je Damir Đedović.

Dodatni pritisak za izgradnju bazena

U Laninom taboru su već dobili niz čestitki.

 – Zahvalio bih se svima jer masu ljudi je zvalo, što znanih i neznanih. Vidim da je ljudima stvarno drago i znači kad u državi uneseš malo radosti. Vidim da svima puno znači to što ona radi. Lana to čita i prati i svakako da joj je to motiv više. Također nadam se da je ovo još jedan rezultat koji će napraviti dodatni pritisak da se napokon krene u izgradnju bazena u Mostaru. Čekamo to, i to nam je iskreno najveći problem od svega, izjavio je Đedović.

Piše: Ersan Bijedić

desk@dnevni-list.ba

The post ĐEDOVIĆ: Glavno natjecanje za Lanu je juniorsko EP u Bukureštu appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima