Drugi upravo čitaju

Mostarac Sanjin Hasanović pobjednik 2.memorijalnog turnira u tavli “Kadrija Delalić”

Pobjednik 2.memorijalnog turnira u tavli „Kadrija Delalić" je Mostarac...

Udruženje antifašista Konjic 3. marta organizuje obilazak spomen-obilježja

Udruženje antifašista Konjic 41-45 i 92-95 povodom 3. marta,...

Igman pobijedio Široki Brijeg rezultatom 1:0

FK Igman je danas u okviru 21.kola WWin lige...

U Konjicu počeo 2.memorijalni turnir u tavli “Kadrija Delalić”

Danas je u Konjicu počeo 2.memorijalni turnir u tavli...

DEMIĆ: Sretna sam jer smo opet na okupu

Rukometna reprezentativka Bosne i Hercegovine Edina Demić od ovog ljeta nastupa u Španiji.

Desni bek naše reprezentacije nosi dres novog prvoligaša Grafometal Sporting La Rioja, zajedno sa saigračicom iz reprezentacije Damljanom Bošnjak. Demićka je ranije u karijeri igrala za Lokomotivu Mostar, Lokomotivu Zagreb, Grude i Hadžića.

– Još se postepeno navikavam na Španiju, ovo mi je prvi inostrani angažman, tako da je još faza navikavanja na sve, na novu sredinu, ljude, jezik. Takođe, pored toga još traje proces prilagođavanja ekipi, ali sam zadovoljan kako se stvari odvijaju i vjerujem da će iz utakmice u utakmicu izgledati sve bolje. Klub od ove sezone igra na najvišem nivou takmičenja, tako da nam je svima potreban taj proces adaptacije na novu ligu. Tim je tokom ljeta imao dosta promjena u igri, a to utiče i na same rezultate. Moramo se još bolje upoznati na terenu, da se što bolje slažemo. Nije lak proces, ali vjerujem u svoj tim i vjerujem da ćemo rasti kao tim. Što se tiče ambicija, prvi cilj je izboriti opstanak. Ali moram istaći da je konkurencija izuzetno jaka i da neće biti lako, ali borićemo se i nadam se da ćemo uspjeti da ostvarimo ovaj zadani cilj, kaže Edina Demića.

Ona je dio naše reprezentacije koja će se početkom sljedećeg mjeseca sastati sa reprezentacijom Grčke u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2023. godine. Naš tim se okuplja nakon 16 mjeseci i pretkvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine.

– Srećna sam jer smo ponovo zajedno. Propustili smo nekoliko EHF sedmica, ali sada se moramo koncentrirati na ono što je pred nama i pokušati iskoristiti ovih nekoliko dana pred nama i pripremiti se na najbolji mogući način. Za mene, kao i za svakog sportistu, naravno velika je čast igrati za reprezentaciju, pjevanje himne prije utakmice izaziva osjećaj koji se ne može opisati riječima, kaže naš rukometaš.

Na kraju se osvrnula na utakmice protiv Grčke, 3. i 5. novembra u Cazinu.

– Ne znamo u kom sastavu će Grkinje doći, ali mislim da treba da pogledamo sebe i šta možemo. Najvažnije je da damo sve od sebe, da damo maksimum, da djelujemo kao tim i da budemo koncentrisani na ono što možemo dati u tim utakmicama. Vjerujem da ćemo, ako damo sve od sebe, na kraju biti sretni. Drago mi je što igramo u Cazinu, nadam se da će publika doći u što većem broju da nas podrži i bude nam vjetar u leđa, zaključila je Edina Demić. R.Š.

The post DEMIĆ: Sretan sam jer smo ponovo zajedno pojavio se prvi na Dnevni.ba.

dvni.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima