back to top
18.3 C
Konjic
19 Maja, 2024

Devet osoba uhapšeno u akciji ‘Šakal’

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminal i Specijalne antiterorističke jedinice Žandarmerije MUP-a RS u saradnji sa policijom MUP-a Republike Kosovo predali su tužiocu g. Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju uhapšeno je devet osoba u okviru zajedničkih aktivnosti na području Sarajeva i Sokoče, usmjerenih na suzbijanje organizovanog kriminala u vezi sa neovlaštenim međunarodnim prometom opojnih droga.

Protiv osumnjičenih se vodi istraga zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela, organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima, neovlašteni promet opojnim drogama, neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom i proizvodima dvostruke namjene, pomaganjem učiniocu. nakon izvršenja krivičnog djela i krivičnog djela pranje novca.

U okviru istražnih i operativnih radnji prikupljene su informacije i dokazi da su se osumnjičene osobe iz oba entiteta, duže vrijeme bavile krijumčarenjem velikih količina opojnih droga iz susjednih država radi dalje preprodaje u Bosni i Hercegovini, te dalje distribucije prema ilegalno tržište droga zemalja Evropske unije i na taj način stekli protivpravnu finansijsku korist koju su koristili, između ostalog, za kupovinu nekretnina i skupih vozila.

Tužilac će u zakonskom roku saslušati osumnjičene, nakon čega će odlučiti o podnošenju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjere zabrane i nastavku istražnih radnji u predmetu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Devet osoba uhapšeno u akciji ‘Šakal’ pojavio se prvo na Dnevni.ba.

dnevni.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima