back to top
18.8 C
Konjic
20 Maja, 2024

Direktor Federalnog zavoda za poljoprivredu Sarajevo: “Na Boračkom jezeru danas zasađeno deset stabala lipe”

Na dan održavanja Festivala hrane “Konjic Food Fest” na Boračkom jezero je zasađeno deset stabala lipe na mjestu gdje je nedavno posječeno osam stabala topole

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić održao je danas sastanak sa direktorom Federalnog zavoda za poljoprivredu Sarajevo Omerom Kurtovićem. Na sastanku se govorilo o dendoflori Grada Konjica i okoline sa fokusom na plažu Prenj na Boračkom jezeru, na kojoj je danas zasađeno deset stabala lipe na mjestima na kojima je nedavno posječeno osam stabala topole. O tome je za radiokonjic.ba direktor Federalnog zavoda za poljoprivredu Sarajevo kazao:

“Razlog moje posjete Konjicu danas nije bio samo Festival hrane “Konjic Food Fest” na koji tradicionalno dolazim. Danas sam tu u ime Federalnog zavoda za poljoprivredu koji je u saradnji sa Gradom Konjicom i preduzećem “Šumarstvom Prenj” Konjic obezbjedio sadnice lipe koje su danas zasađene na Boračkom jezeru. Naime, znamo da su nedavno posječena stara stable topole na plaži Prenj na Boračkom jezeru. Stara stable su trebala biti posječena prije čak deset godina s obzirom da znamo da je Boračko jezero turstičko mjesto te kao takva, stabla su predstavljala opasnost po živote ljudi i materijalno tehničkih dobara. Zato je danas na plaži Prenj zasađeno deset sadnica lipe kako bi vratili izgled ambijenta kojeg smo imali i ranije”.

direktor federalnog zavoda za poljoprivredu sarajevo: "na boračkom jezeru danas zasađeno deset stabala lipe"
Direktor Federalnog zavoda za poljoprivredu Sarajevo Omer Kurtović

Radnici preduzeća Šumarstva “Prenj” Konjic, proteklih dana radili su na pripremama terena odnosno mjesta gdje su danas zasadili deset stabala lipe.

jasmina@radiokonjic.ba

05.10.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima