Drugi upravo čitaju

Mostarac Sanjin Hasanović pobjednik 2.memorijalnog turnira u tavli “Kadrija Delalić”

Pobjednik 2.memorijalnog turnira u tavli „Kadrija Delalić je Mostarac...

Udruženje antifašista Konjic 3. marta organizuje obilazak spomen-obilježja

Udruženje antifašista Konjic 41-45 i 92-95 povodom 3. marta,...

Igman pobijedio Široki Brijeg rezultatom 1:0

FK Igman je danas u okviru 21.kola WWin lige...

U Konjicu počeo 2.memorijalni turnir u tavli “Kadrija Delalić”

Danas je u Konjicu počeo 2.memorijalni turnir u tavli...

Dječak (4) progutao žir s novogodišnje jelke, pa preminuo

Inspekcija Ministarstva prosvete otišla je u Vladičin Han, gde je četvorogodišnji dečak u vrtiću progutao žir, nakon čega je preminuo.

Direktorka PU “Pčelica” Ljiljana Ristić, u okviru kojeg radi vrtić “Čarolija”, kaže da “iz opravdanih razloga nije u poziciji da daje izjave”.

U vrtiću se juče odigrala prava drama, kažu očevici ovog događaja.

– Hitna pomoć je stigla pod sirenama. Dotrčali su doktor i medicinske sestre. Istrčali su noseći dječaka koji je već bio bez svijesti. Nosili su ga kao mačića, otpale su mu ruke i noge. Odvezli su ga velikom brzinom – priča jedan od očevidaca.

Dečak je u ponedeljak u prepodnevnim satima u vrtiću progutao žir, a u besvesnom stanju je prebačen prvo u Dom zdravlja u Surdulici, zatim u Niš, gde je preminuo.

Dete je u popodnevnim časovima primljeno u UKC Niš u veoma teškom opštem stanju sa znacima teškog oštećenja moždane funkcije. U UKC-u je izvađen strani predmet iz respiratornog trakta, ali to nažalost nije promijenilo njegovo stanje. Uprkos svim mjerama koje je poduzelo nekoliko medicinskih ekipa UKC-a, on je, nažalost, sinoć preminuo.

Vrtić “Čarolija” pušten je u rad tek pre nedelju dana, nakon rekonstrukcije. Svečanosti je prisustvovao i ministar Ružić.

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Vladičinom Hanu rekli su da su obavešteni o slučaju i da se prikupljaju dodatna obaveštenja.

Dječak (4) progutao žir s božićnog drvca i umro se pojavio prvi put na Posušje.info.

www.posusje.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima