Dječija scena AP “Neretva” Konjic: U subotu premijera predstave “Dječak koji je tražio zmaja”

0

Dječija scena Amaterskog pozorišta “Neretva” Konjic će u subotu 28. januara, u kino sali NU Konjic, odigrati predstavu pod nazivom “Dječak koji je tražio zmaja” sa početkom u 19 sati.

“Predstava “Dječak koji je tražio zmaja” već zadnjih nekoliko godina cirkuliše kao scenarij u našem pozorištu i nekako nismo uspijevali da organizujemo ekipu. Puno mladih glumaca treba da glumi u toj predstavi. Nekako je bilo teško sve to organizovati. Prije nekoliko mjeseci, mladi članovi AP “Neretva” su došli sa prijedlogom da oni sami odrade i završe tu predstavu to jest da  sami budu režiseri, scenografi, kostimografi i svi ostali akteri predstave. Mi smo im to odobrili i nakon samo dva mjeseca imaju premijeru. Nadamo se da će to biti i početak njihove režiserske karijere” – kazala je Ena Osmanović, predsjednica Amaterskog pozorišta “Neretva” Konjic.

“Bili su organizovani od samog početka” – kazala je Osmanović te dodala: “Posebna pohvala za naše režisere, a to su: Amina Gakić, Lara Junuz, Naida Babović i Asja Ćorić. To su djevojke koje su sve pokrenule i bile vodilje kroz čitav projekat”.

Ova predstava je namijenjena za djecu, ali i za sve one koji se tako osjećaju.

“To je neka priča koja se mnogo puta spominje u raznim scenarijima, filmovima, crtićima, neka potraga za blagom, a obično je priča o potrazi za srećom. Kada tražimo sreću i na kraju je nađemo, a negdje je bila ispred nas i nismo je vidjeli kao takvu” – istaknula je Osmanović.

“Sigurna sam da će i odrasli uživati u ovoj predstavi, jer u dječijim predstavama nema prostora za grešku. Djeca su došla tu, da rade svoj posao, šta god da se omakne kao “greška” to bude simpatično i svima zanimljivo” – dodala je.

radiokonjic.ba

25.01.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267