Dječija scena AP “Neretva” Konjic: U subotu premijera predstave “Dječak koji je tražio zmaja”

0
Oglasi

Dječija scena Amaterskog pozorišta “Neretva” Konjic će u subotu 28. januara, u kino sali NU Konjic, odigrati predstavu pod nazivom “Dječak koji je tražio zmaja” sa početkom u 19 sati.

“Predstava “Dječak koji je tražio zmaja” već zadnjih nekoliko godina cirkuliše kao scenarij u našem pozorištu i nekako nismo uspijevali da organizujemo ekipu. Puno mladih glumaca treba da glumi u toj predstavi. Nekako je bilo teško sve to organizovati. Prije nekoliko mjeseci, mladi članovi AP “Neretva” su došli sa prijedlogom da oni sami odrade i završe tu predstavu to jest da  sami budu režiseri, scenografi, kostimografi i svi ostali akteri predstave. Mi smo im to odobrili i nakon samo dva mjeseca imaju premijeru. Nadamo se da će to biti i početak njihove režiserske karijere” – kazala je Ena Osmanović, predsjednica Amaterskog pozorišta “Neretva” Konjic.

“Bili su organizovani od samog početka” – kazala je Osmanović te dodala: “Posebna pohvala za naše režisere, a to su: Amina Gakić, Lara Junuz, Naida Babović i Asja Ćorić. To su djevojke koje su sve pokrenule i bile vodilje kroz čitav projekat”.

Ova predstava je namijenjena za djecu, ali i za sve one koji se tako osjećaju.

“To je neka priča koja se mnogo puta spominje u raznim scenarijima, filmovima, crtićima, neka potraga za blagom, a obično je priča o potrazi za srećom. Kada tražimo sreću i na kraju je nađemo, a negdje je bila ispred nas i nismo je vidjeli kao takvu” – istaknula je Osmanović.

“Sigurna sam da će i odrasli uživati u ovoj predstavi, jer u dječijim predstavama nema prostora za grešku. Djeca su došla tu, da rade svoj posao, šta god da se omakne kao “greška” to bude simpatično i svima zanimljivo” – dodala je.

radiokonjic.ba

25.01.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Oglasi

Oglasi

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267