back to top
23.3 C
Konjic
18 Maja, 2024

Dobrodošli na „Dane poljoprivrede Grada Konjica“

17. sajam će biti održan u Buturović Polju 7. septembra 2023.

Savez poljoprivrednih udruženja Konjic i Mjesna zajednica Neretvica uz podršku Grada Konjica i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNK u četvrtak 7.septembra u Buturović Polju organizuju “Dane poljoprivrede Grada Konjica”.

dobrodošli na „dane poljoprivrede grada konjica“
Dobrodošli na „Dane poljoprivrede Grada Konjica“

Cilj sajma je zaštititi domaću proizvodnju i pokazati trud Konjičana koji se bave proizvodnjom u oblasti voćarstva, povrtlarstva, stočarstva, ljekobilja i raznih prerađevina. Naš slogan je “Made in Konjic”. Mi u Konjicu smo svjesni značaja proizvodnje hrane i oslanjanja na vlastite snage i resurse u vremenu u kojem živimo, i kroz ovaj sajam nastojimo očuvati i unaprijediti poljoprivredu, očuvati tradiciju uzgoja pojedinih kultura voća i povrća, ali biti i otvoren za sve novine koje prate ovu oblast, a koje mogu doprinijeti kvaliteti uzgoja zdrave hrane. Nastojimo ojačati poljoprivredna gazdinstva i motivisati mlade da ostaju na svojim imanjima, da žive od svoga rada, a sve uz podršku Grada Konjica i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNK“ – izjavila je za radiokonjic.ba Alma Huseinbegović Radmanić, predsjednica Organizacionog odbora sajma, koja je navela da će ovogodišnji, 17. po redu, ponuditi novine.

Prvi put ćemo dodijeliti nagrade za naše izlagače s područja MZ Neretvica, poljoprivrednu mehanizaciju za proizvodnju u raznim oblastima, a pripremili smo još nekoliko iznenađenja. Obezbijedili smo i besplatan autobus do Buturović Polja“ – navela je naša sagovornica.

dobrodošli na „dane poljoprivrede grada konjica“
Alma Huseinbegović Radmanić

„Prijavila su nam se 42 izlagača, a do sada smo imali tridesetak. Ove smo godine prilagodili sajamski prostor, da bi se predstavio što veći broj izlagača, a zainteresovani se još uvijek mogu prijaviti u Savez poljoprivrednih udruženja Konjic“ – poručila je Alma Huseinbegović Radmanić, pozvavši građane da posjete „Dane poljoprivrede Grada Konjica“ u Buturović Polju i direktno od proizvođača nabave svježe proizvode i prerađevine od voća, povrća, mesne i mliječne proizvode, čajeve, med.

dobrodošli na „dane poljoprivrede grada konjica“
Dobrodošli na „Dane poljoprivrede Grada Konjica“

Sajam počinje u 9 sati, a svečana ceremonija otvaranja sajma uslijediće od 10:30 sati, kada će gradonačelnik Konjica Osman Ćatić otvoriti „Dane poljoprivrede Grada Konjica“. U 13 sati je planirano proglašenje najuspješnijih izlagača sajma i učesnika sportskih igara.

U sklopu sajma biće održano i predavanje za učenike poljoprivredene škole Konjic.

Besplatan prijevoz na sajam za zainteresovane građane je obezbijeđen u četvrtak, 7.septembra u 9:30 sati sa platoa ispred Gradske džamije.

dobrodošli na „dane poljoprivrede grada konjica“
Dobrodošli na „Dane poljoprivrede Grada Konjica“

radiokonjic.ba

05.09.2023.

amila@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima