back to top
15.5 C
Konjic
19 Juna, 2024

Đoković na otvorenju teniskog kompleksa: Poseban dan za Visoko, Bosnu i Hercegovinu i cijeli region

Izgradnju ovog centra organizovali su osnivač Fondacije “Bosanska piramida sunca” Semir Osmanagić i srpski teniserka Novak Đoković, dok su partneri na projektu Olimpijski komitet BiH i Tenis Zajednice Bosne i Hercegovine.

“Ovo je poseban dan za Visoko, Bosnu i Hercegovinu i cijelu regiju”, rekao je Đoković obraćajući se brojnim prisutnima na jednom od danas otvorenih teniskih terena.

„Hvala vam puno što ste danas došli, što ste podržali ovaj događaj. Ovo je poseban dan za Visoko, za Bosnu i Hercegovinu, za cijeli region, za Tenisali i sport općenito”, rekao je Đoković zahvalivši se svojim kolegama teniserima, među kojima su slovenački reprezentativac Aljaž Bedene, hrvatski Ivan Dodig i bh. teniserka Aldin Šetkić.

U sklopu svečanosti odigrane su i izložbene utakmice.

Domaćin svečanosti Semir Osmanagić rekao je da su teniske terene ranije danas otvorili najmlađi teniseri iz Italije, BiH, Srbije i Sjeverne Makedonije. Osmanagić je istakao da “fokus svakako treba biti na njima, jer na mladima svijet ostaje”.

Također je podijelio informaciju da događaj u Visokom prati 70 medijskih kuća iz više zemalja.

Svečanost, kojoj su prisustvovale brojne ličnosti iz javnog života BiH i regiona, prati bogat kulturno-zabavni program.

Tenis/doković-na-otvaranju-teniskog-kompleksa-posebnog-dana-za-Visoko-Bosnu i Hercegovinu-i-cijelu-regiju-775669″>sport1.oslobodjenije.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]