-1.5 C
Konjic
9 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

Đoković nakon pobjede: Izazov je break!

Srpski teniser Novak Đoković uspešno je započeo nastup na turniru u Parizu.

Đoković je danas savladao Maxima Cresija rezultatom 2:0 u setovima, a nakon meča je iznio svoje utiske.

Zadovoljan sam kako sam igrao. Veoma intenzivan meč, kada igrate sa nekim ko ovo dobro servira na prvom i drugom servisu, nemate puno prostora da odigrate par mekših gemova. Uvek morate biti na oprezu! Svaka čast i njemu, odlično je servirao, morao sam čekati svoje prilike u prvom i drugom setu. Pauza je došla u pravo vrijeme, rekao bih u savršenom času. Zadovoljan sam kako sam servirao, nisam imao nijednu brejk loptu. Uslovi su drugačiji u odnosu na prošlu godinu, lopte idu brže, pa je mnogo veći izazov probiti se, kaže Đoković.

Novak je odgovorio i na pitanje koliko je morao da promeni pristup meču jer je Cressy neko ko igra servis-volej.

– Da, to dosta menja stvari, jer morate dobro da odgovorite i pošaljete mu loptu pod noge, što je veoma teško. Lijepo je vidjeti da se neko pojavi nakon prvog i drugog servisa, to daje navijačima drugačiju sliku tenisa. Cijenim i poštujem to. Potrebna je hrabrost da se tako igra u ovom modernom dobu tenisa. Rekao bih da je to drevni stil igre, malo igrača to radi, on je jedini na vrhu, dodao je branilac titule.

Sve u svemu, veoma je zadovoljan kako je igrao.

– Nisam imao mnogo grešaka. Znao sam da mu ne bih trebao dati mnogo. Uradio sam ono što najbolje znam, da budem dobar sa leđa i čekam priliku i iskoristim je, što se desilo u taj-brejku i na kraju drugog seta. Zadovoljan sam kako sam igrao i kako sam se osećao na terenu, – zaključio je Đoković.

www.sportskacentrala.com

javno.ba

mostarski.info

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima