back to top
15.5 C
Konjic
19 Juna, 2024

Đoković: Ovo se ne događa često

U srijedu popodne u parku “Ravne 2” u “Dolini piramida” na Visoci otvorena su dva vrhunska teniska terena.

Tereni su otvoreni egzibicionim mečevima u kojima je nastupio vrhunski teniser svijeta Novak Đoković, uz prigodan kulturno-umjetnički program i zabavu. Đoković je u Visoko stigao nakon osvajanja Vimbldona, a već dugi niz godina redovan je gost bosanskohercegovačke “Doline piramida” i dobar je prijatelj njenog osnivača Semira Osmanagića. Uz njega, u egzibicionim mečevima pred oko 2.000 gledatelja nastupili su Ivan Dodig iz Međugorja, Aljaž Bedene iz Slovenije i Aldin Šetkić iz reprezentacije BiH. Kvartet je priredio spektakl u kojem su najmlađi najviše uživali. U posebnoj interakciji sa Đokovićem, događaj su upotpunile mlade teniske nade iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Italije.

– Ovo se ne dešava često i drago mi je što to mogu da podelim sa svima vama. Nadam se da ćemo donijeti puno radosti, osmijeha, energije i pozitivnih misli, posebno djeci koja su mnogo dolazila. Svi smo mi nekada bili mali, divili se velikim sportistima i sanjali da postanemo kao oni, rekao je Novak Đoković u obraćanju prisutnima.

Na početku egzibicionih mečeva, Đoković je pozvao publiku na interakciju i zamolio ih da “bace što više”. Jedan od najboljih tenisera današnjice nije samo zbijao šale na terenu, već i pokazao zašto je jedan od najboljih tenisera svih vremena.

Izgradnju terena finansirao je osnivač bosanske “Doline piramida” Semir Osmanagić, koji je još u martu zajedno sa Đokovićem došao na ideju da izgradi jedan teren sa čvrstom podlogom i jedan sa zemljanim. površine.

Đoković je pozdravio brzinu kojom su izgrađeni tereni i najavio da će se zajedno sa njim pripremati i trenirati vrhunski teniseri iz regiona, kao i mladi teniseri koji će u Visokom imati odlične uslove za usavršavanje svojih teniskih vještina.

Osmanagić je najavio da je u planu organizovanje teniskih kampova, kao i turnira pod nazivom “Pyramyd cup”, na kojem će najvjerovatnije učestvovati najbolji igrači iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. R.Š.

Centar za tenisere regiona

Semir Osmanagić najavio je da će s novim sadržajima Visoko postati još atraktivnija destinacija za turiste, a sada i sportiste. On je u kratkoj izjavi medijima napomenuo da ovaj grad svojim piramidama i drugim sadržajima privuče oko 200.000 posjetilaca godišnje, ali da očekuje da će taj broj uskoro porasti na oko pola miliona.

– Ovo je tek početak, a slijede pripreme naših najboljih mladih i seniorskih tenisera, kao i tenisera iz regiona. Organizovaćemo kampove, ali i turnire kao što je predstojeći Pyramyd kup, rekao je Osmanagić.

“Sa Osmanagićem sam dizajnirao piramidu šolju”

Nakon egzibicionih utakmica, Đoković je proglašen za počasnog građanina Visokog i uručeno mu je priznanje. On je istakao da voli da se druži sa Semirom Osmanagićem, osnivačem Fondacije “Bosanska dolina piramida”, sa kojim često šeta po dva sata i razgovara o različitim temama.

– Razgovori sa njim me oplemenjuju i inspirišu za neki moj razvoj. Na ovaj način smo došli do turnira Pyramyd Cup koji će se ubuduće igrati na ovim terenima. Još treba da sredimo neke parametre, ovo je tek početak. Mnogo nam znači da treniramo u takvom ambijentu, mislim da je to najveća korist terena, a šta će biti sutra je rano za prognozu, rekao je Đoković.

Đoković: Ovo se ne dešava često

Objava Đoković: Ovo se ne dešava često se pojavila prvo na Dnevni.ba.

dvni.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]