18.3 C
Konjic
26 ožujka, 2023

Drugi upravo čitaju

Saobraćajna nezgoda na putu M-17 u mjestu Živašnica

Na magistralnom putu M-17, Konjic-Sarajevo, u mjestu Živašnica, došlo...

U Konjicu večeras otvoren prvi MBL matematički kamp na Balkanu

45 srednjoškolaca iz više od 20 država svijeta učestvuje...

Jasmin Badžak: Saopštenje za javnost

Objavljujem da se povlačim s mjesta predsjednika Udruženja poslodavaca...

ŽKK Konjic: Pobjeda u prvoj utakmici plej-ofa protiv “StarTZ”

Ženski košarkaški klub Konjic večeras je na domaćem terenu...

Planska isključenja električne energije

Služba za odnose sa javnošću i informisanje kupaca Podružnica...

Don Marin Marić, župnik župa Obri i Solakova Kula: „Neka ovoga Božića jednostavnost i poniznost krase sve nas“

„Molimo da se u našoj lijepoj domovini smanjuje napetost, da svi napredujemo u duhovnoj i ljudskoj dimenziji, da se vrati dostojanstvo svakom čovjeku“

Don Marin Marić je drugu godinu župnik u župama Obri i Solakova Kula, na području Neretvice, u Konjicu. U danima uoči najradosnijeg kršćanskog praznika svećenici su obilazili stare, nemoćne i bolesne i ispovijedali ih.

„U tom vremenu smo donosili radost onima na koje rijetko ko misli ili im nema ko pokucati na vrata. Sve ono što svijetli oko nas, trpeza koju iščekujemo ne može biti sretna, ako Božić nismo dobrim djelima i duhovnim pripremama učinili“ – rekao je za radiokonjic.ba don Marić, navodeći da je Neretvica kraj koji je duhovno bogat.
„Volim često reći da je mjesto duhovno bogato koliko ima duhovnih zvanja, a Neretvica je bogata duhovnim zvanjima, svećenicima i časnim sestrama, a ima i jednog biskupa“ – izjavio je don Marić.
„Božić je stalno otvoreno vrelo milosti, dokaz da jednostavnost i poniznost imaju svoju vrijednost. Nama u današnjem vremenu, bez obzira na religiju, nedostaje poniznosti i izgubljene vrijednosti koje su nam naši preci u ovoj domovini darovali. Vrijeme u kojem živimo ne priznaje to, a najviše mi smeta što se poniznost odbacuje. Stoga bih volio da ovoga Božića jednostavnost i poniznost krase sve nas, da uliju nadu da je poniznost identitet svakoga vjernika, kako bismo imali sretniji i blagoslovljeniji život. Božić je također dokaz Božije brige za ljude, jer Bog čovjeka nikada ne napušta i ništa ne traži od čovjeka što on nije proživio“ – rekao je don Marin Marić.

Don Marin Marić, župnik župa Obri i Solakova Kula: „Neka ovoga Božića jednostavnost i poniznost krase sve nas“

„ Božić je, također, svetkovina uz koju dolaze mnoge želje. Pozivam vjernike da čestitaju jedni drugima Božić i uvijek jedni drugima nešto zaželimo. Molimo ovoga Božića da radost bude više prisutna na licima naših građanki i građana. Molimo da se u našoj lijepoj domovini smanjuje napetost, da svi napredujemo u duhovnoj i ljudskoj dimenziji, da se vrati dostojanstvo svakom čovjeku, da volimo našu domovinu i naš život“ – poručio je, između ostaloga don Marin Marić.
Župnik župa Obri i Solakova Kula je uoči Božića podijelio prehrambene i higijenske pakete osim vjernicima katoličke vjeroispovjesti i Bošnjacima na tom području.
„Mi smo ovdje jedni drugima potrebni i mi svojim gestama trebamo rušiti barijere koje nam neko nameće. Podijelili smo tridesetak paketa katolicima, ali i Bošnjacima, za koje smo dobili informaciju da im je potrebno. To je nama radost, a vjerujemo da su i oni osjetili toplinu Božića, da neko misli na njih“ – istaknuo je don Marin Marić, župnik župa Obri i Solakova Kula čestitajući Božić.

Don Marin Marić, župnik župa Obri i Solakova Kula: „Neka ovoga Božića jednostavnost i poniznost krase sve nas“

Svim vjernicima katoličke vjeroispovjesti od srca čestitam ovaj veliki kršćanski blagdan, Božić, a našim komšijama da zajedno sa nama i uz nas gradimo mir, koji nam je svima potreban“ – poželio je don Marin Marić.

radiokonjic.ba
25.12.2022.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima