back to top
15.5 C
Konjic
19 Juna, 2024

Dr. Armina Lazarević: nema hospitaliziranih niti registrovanih sa upalom pluća

Dr. Armina Lazarević, epidemiolog u Domu zdravlja Konjic govorila je za Radio Konjic o trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

„U zadnjih mjesec dana javljaju se oboljeli od COVID-a, ali među pozitivnim osobama nema hospitalizovanih, niti registrovanih sa upalom pluća, što je pozitivan trend kretanja COVID-a u ovom periodu“ – kazala je za Radio Konjic dr. Lazarević.

„Vakcinacija se vrši u punktu za vakcinaciju, koji se nalazi ispred zgrade porodične medicine, svakog četvrtka u terminu od 11 do 13 sati” – dodala je.

Zabilježen je i povećan broj osoba sa gastroenterološkim problemima.

„Svake godine u ljetnom periodu imamo povećan broj osoba sa gastroenterološkim problemima. Pitamo se da li je vezano za ishranu, za cirkulaciju virusa koji se javljaju u ovom periodu, ali, nažalost nemamo mogućnost da pravimo laboratorijske analize i da radimo izolaciju virusa, tako da ne mogu reći šta je uzrok tih stomačnih tegoba“ – istaknula je dr. Lazarević.

Dom zdravlja Konjic PCR testiranja vrši ponedjeljkom, srijedom i petkom od 7:30h, a nošenje zaštitne maske u zdravstvenim ustanovama je obavezno, istaknula je naša sagovornica, koja u svrhu prevencije savjetuje građanima, koji imaju naznake virusne infekcije, da ne dolaze dok se ne dogovore sa porodičnim doktorom o terminu pregleda.

radiokonjic.ba

13.07.2022.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]