11.7 C
Konjic
9 prosinca, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Firma “Bujice” angažovala radnike iz Nepala

Jedan od gorućih problema u BiH je nedostatak radne...

Nezaposlenim osobama će do 20.decembra biti uplaćeno 100 KM jednokratne pomoći

NAKON DOSTAVE PODATAKA KANTONALNIH SLUŽBI UTVRĐENA ODLUKA: JEDNOKRATNA NOVČANA...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Opasna nikotinska sredstva među školarcima u Konjicu?

Znate li šta je “Snus”? Ukoliko biste pitali tinejdžere i...

Zimsko održavanje puteva na području Konjica

Za tri firme odobreno 446 hiljada maraka Svake godine Direkcija...

Drogiran i bez vozačke dozvole prevozio ilegalne migrante

Policija u BiH uhapsila je muškarca za kojeg je utvrdila da je drogiran i bez vozačke dozvole u neispravnom kamionu prevozio veću grupu ilegalnih migranata, potvrdili su u utorak pripadnici Policijske uprave Bosanska Gradiška.

Muškarac inicijala AK uhapšen je nakon što je kamion kojim je upravljao zaustavljen tokom rutinske kontrole saobraćaja kod mjesta Čatrnja u ponedjeljak navečer.

U tovarnom prostoru kamiona policijski službenici su otkrili 19 osoba bez dokumenata, za koje je utvrđeno da su ilegalni migranti.

Uslijedile su dodatne provjere koje su pokazale da je AT bio pod uticajem opijata i da nema ni važeću vozačku dozvolu. Pored toga, utvrđeno je da je kamion tehnički neispravan.

“O svemu je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH, koji je naredio da ga policija AK liši slobode i oduzme vozilo”, navodi se u saopštenju. Policija će uhapšeno lice zbog sumnje da je počinilo krivično djelo krijumčarenje ilegalnih migranata prijaviti Tužilaštvu BiH.

Policijske agencije u Bosni i Hercegovini ranije su upozorile da su oživjele rute kojima ilegalni migranti preko te zemlje pokušavaju doći do teritorije Evropske unije.

Ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić rekao je da trenutno u centrima za privremeni smještaj migranata boravi nešto manje od tri hiljade ilegalnih migranata, što smatra podnošljivim brojem, ali je upozorio na činjenicu da od ove godine migranti počeli da stižu preko Srbije iz zemalja iz kojih ranije nisu bili.

„To je posledica bezviznog režima koji Srbija ima sa pojedinim državama, a istakao bih pre svega Indiju, Burundi i Kubu. “Ovi ljudi bez problema stižu u Srbiju, a krajnje destinacije su im zemlje severne i zapadne Evrope”, rekao je Cikotić.

Objava Drogirani i transportovani ilegalni migranti bez vozačke dozvole pojavila se prvo na Dnevni.ba.

PROČITAJ:   HOROR: Nepoznata žena namamila djevojčicu te ubila, tijelo pronađeno u koferu

dnevni.ba

Možda vas zanima