10.4 C
Konjic
1 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

Druga osnovna škola Konjic upriličila prijem za prvačiće

U centralnoj i područnim školama upisano 88 učenika

Danas je Druga osnovna škola Konjic upriličila prijem za prvačiće koji će nastavu pohađati u ovoj školi u narednoj školskoj godini.

Program za prvačiće pripremili su prošlogodišnji prvačići sa svojim učiteljicama, a prijem je upriličen u Sportskoj dvorani Konjic. Pjesmom, igrom, recitacijama i riječima dobrodošlice dočekani su prvačići koji su sa svojim roditeljima i ostalim članovima porodice bili prisutni na priredbi.

druga osnovna škola konjic upriličila prijem za prvačiće
Druga osnovna škola Konjic upriličila prijem za prvačiće

Direktorica Druge Osnovne škole Konjic Munevera Tinjak prvačićima je poželjela dobrodošlicu.

„Svim učenicima želim dobro zdravlje, uspjeh, osmijeh na licu, te da ove školske godine ponesu znanje i uspomene iz škole. U prvi razred upisano je ukupno 88 učenika, od toga u centralnoj školi 80, u područnoj školi Podorašac 2 učenika, u područnoj školi Bradina 3 učenika, u školi Spiljani 2 učenika i područnoj školi Džepi jedan učenik“ – izjavila je direktorica Tinjak.

druga osnovna škola konjic upriličila prijem za prvačiće
Druga osnovna škola Konjic upriličila prijem za prvačiće

Učiteljica Aida Hadžavdija je izjavila da je prijem prvačića uvijek veliki dan za nju.

I danas sam uzbuđena, kao i svake godine, kada primam prvačiće. Ovo je uvijek veliki dan za mene, za roditelje, kao i za djecu. Ono što mogu obećati roditeljima i djeci je da ću se potruditi da im svaki dan bude čaroban“ – poručila je učiteljica prvačića.

radiokonjic.ba

05.06.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima