17.5 C
Konjic
25 rujna, 2022

Drugi upravo čitaju

Zbog udesa na M 17 saobraćaj bio obustavljen

Iz Operativnog centra Policijske uprave Konjic su nas informisali...

Zmaj Pozoj stiže u Konjic

Završen 16.Međunarodni festival amaterskih pozorišta, CSI-set oduševio publiku Na 16....

KOMENTAR / Jakirović sada mora pokazati da je kompletan

Utisci se još slažu, niko nije siguran šta su...

Zaručila se Ana Bavrka: Pogledajte kako ju je zaprosio partner

Ana Bavrka iz Mostara 2017. izabrana je za Miss...

Potpisan Sporazum o saradnji za uspostavu i rad Centra za razvoj kreativnih industrija Konjic

Danas su predstavnici Grada Konjica, Agencije za ekonomski razvoj...

Drugi upisni rok na Univerzitetu Džemal Bijedić

Otvoren konkurs za upis studenata na Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru u drugom upisnom roku

Na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru je otvoren konkurs za upis studenata u prvu godinu prvog i drugog ciklusa studija za akademsku 2022/23. godinu u drugom upisnom roku. Konkurs će biti otvoren do 16.09.2022. godine, a pravo na upis i status studenta na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru imaju svi kandidati koji su završili četverogodišnju školu u Bosni i Hercegovini ili u inostranstvu. U drugom upisnom roku omogućeno je apliciranje na 7 fakulteta i to: Agromediteranski fakultet (Ekologija i upravljanje okolišem u poljoprivredi); Ekonomski fakultet (Akademski dodiplomski studij); Fakultet humanističkih nauka (Bosanski jezik i književnost, Engleski jezik i književnost, Historija); Građevinski fakultet (Građevinarstvo – opći odsjek); Mašinski fakultet (Kompjuterski inžinjering, Dizajn proizvoda, Energetika); Nastavnički fakultet (Sport i zdravlje, Psihologija i sociologija, Predškolski odgoj, Stručni studij iz oblasti sporta); Pravni fakultet (Opći smjer, Kriminologija i sigurnosne studije). Također je omogućeno apliciranje na 5 univerzitetskih studija i to: Zdravstvena njega, Studij turizma, Dizajn interijera, Poslovna informatika i Farmacija.

drugi upisni rok na univerzitetu džemal bijedić
Drugi upisni rok na Univerzitetu Džemal Bijedić

„Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru teži da postane fleksibilna, funkcionalna i društveno odgovorna visokoškolska ustanova, u regionu prepoznatljiva po modernim studijskim programima svih ciklusa, otvorena za saradnju i internacionalizaciju. Prema tome, pozivamo sve kandidate za upis na naš Univerzitet da prema vlastitim željama i afinitetima odaberu odgovarajući studij i u narednom periodu apliciraju za upis. Naša je odgovornost da studentima omogućimo kvalitetan nastavni proces i da im studiranje bude jedan od ljepših perioda u životu. Pridružite nam se, mi gradimo budućnost!“ saopćeno je sa Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

radiokonjic.ba

30.08.2022.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]

+387 36 726 267

Možda vas zanima