Džan Ždrale spreman za Svjetsko prvenstvo u Italiji

0

Džan Ždrale, član Kluba borilačkih sportova Balkan Konjic krajem ovog mjeseca putuje za Italiju, gdje će u sklopu reprezentacije BIH uzeti učešće na Svjetskom prvenstvu u kickboxingu za djecu, kadete i juniore. Serija odličnih nastupa  osigurali su mu mjesto u reprezentaciji naše države. Trenutno završava s pripremama a za radiokonjic.ba zajedno sa trenerom Asmarom Imamovićem  govorio je o pripremama i odlasku na Svjetsko prvenstvo u kickboxingu.

džan ždrale spreman za svjetsko prvenstvo u italiji
Asmar Imamović, trener KBS Balkan Konjic

“Svjetsko prvenstvo u Italiji tačnije u gradu Lido Di Jesolo održava se od 30. septembra do 09. oktobra. To je Svjetsko prvenstvo za djecu kadete i juniore. Na Svjetskom prvenstvu nastupit će i naša reprezentacija u sklopu koje i naš klub KBS Balkan Konjic ima predstavnika, njegovo ime je Džan Ždrale. On će nastupiti u disciplini low kick, -60 kg kao junior”, kazao je Imamović.

Posljednjih dana naš Konjičanin, reprezentativac BiH, Džan Ždrale, vrijedno je trenirao u svom klubu kako bi u dobroj formi ušao u duele sa najboljim takmičarima iz cijelog svijeta.

džan ždrale spreman za svjetsko prvenstvo u italiji
Džan Ždrale

“Pripreme su tekle vrlo dobro, ja sam zadovoljan nadam se da je i moj trener zadovoljan. Tekle su tako da smo šest dana trenirali, jedan odmarali a nekada su bila i dva treninga na dan. Imamo još sutra posljednji trening i za Italiju krećemo u petak navečer. Dobro sam spreman i nadam se da ću se u Konjic vratiti sa medaljom”, kazao je Džan Ždrale za radiokonjic.ba.

Trener  Kluba borilačkih sportova Balkan Konjic Asmar Imamović ima samo riječi hvale za ovog sjajnog borca iz našeg grada.

“Džan Ždrale je imao uspješnu ovu takmičarsku sezonu 2021./2022. Uradili smo sve što smo planirali, možda čak i više . Osvojio je sve u proteklom periodu što je došlo u naš raspored takmičenja. Osvojio je Internacionalni turnir Jahorina open, osvojio je WAKO Grand Prix na Ilidži, osvojio je Državno prvenstvo u Konjicu i šlag na kraju je došlo Balkansko prvenstvo u Kraljevu koje je također osvojio i uzeo zlatnu medalju u sklopu reprezentacije BIH i tada je zvanično došao poziv za Svjetsko prvenstvo”, dodaje Imamović.

Žrijebanjem prije samog takmičenja znat će se protivnik našeg konjičanina, a u grupi kako nam je kazao trener Imamović, u Džanovoj disciplini ima 15 takmičara.

radiokonjic.ba

28.09.2022.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267