back to top
15.5 C
Konjic
19 Juna, 2024

Džanan Musa: Nismo ni mi svjesni koga smo dobili, sve ovo trebamo prenijeti i na Eurobasket

Džanan Musa je za N1 govorio nakon velike pobjede Zmajeva nad Francuzima 96:90 nakon 50 minuta igre i dva produžetka.

Moje skromno mišljenje je da je ovo najveća pobeda u istoriji muške košarkaške reprezentacije. Francuska je došla sa punim sastavom, niko im ne nedostaje, poznato je da su u prve dvije-tri reprezentacije svijeta. Dakle, ovo je zaista velika pobjeda”, kaže Musa na početku razgovora.

Odlična atmosfera nastavljena je i nakon utakmice, kada su Zmajevi slavili pobjedu, a košarkaš Real Madrida nije želio nikoga da izdvaja za trijumf.

Ovo nije individualni sport. Ni ja, ni Jusuf, ni bilo ko od nas ne pokušavamo da sebe stavljamo u prvi plan, ovo je reprezentacija, igramo jedni za druge. Ništa drugo nas ne zanima. Samo naši navijači. Htjeli smo da nadoknadimo ono što se desilo u Crnoj Gori. Ponosan sam na svakog momka u reprezentaciji”, objašnjava MVP španske ACB lige.

Musa je upitan da li je selekciji BiH potreban “šamar” u Crnoj Gori kako bi radili i igrali kako znaju i umiju i da li to pobjedu Francuske čini još slađom?

Slažem se. Mislim da nam je to dalo vjetar u leđa da pokažemo da to možemo. Izađimo iz tog ‘blata’ jači. A gdje bolje nego pobijediti Francusku u Sarajevu. Nismo ni svjesni koga smo dobili. Moramo sve ovo prenijeti na Eurobasket. I sve ostale reprezentacije shvatiti kao bolje od Francuske“, odgovorio je 23-godišnjak rođen u Bihaću.

Trener Adis Bećiragić srećan je nakon velikog podviga svojih košarkaša, ali smatra i da su Zmajevi napravili mnogo grešaka u organizaciji utakmice.

“Imamo zaista sjajnog trenera koji nam uvijek pokušava reći da je tu za nas. Osjetimo tu energiju koju ona prenosi na sve nas. Onda nas petorica na parketu i sedam na klupi dišemo kao jedan“, naveo je bh. košarkaš, a potom dodao:

„Mogu da obećam sa naše strane da ćemo se boriti za svaku utakmicu, da ćemo umrijeti kao što smo umrli protiv Francuske. Ostavićemo srce na terenu, a rezultat će se pokazati na kraju”.

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]