-0.5 C
Konjic
29 studenoga, 2022

Drugi upravo čitaju

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Rezultati analize uzoraka rijeke Neretve

U svim uzorcima rijeke Neretve uzetim iznad mosta Orašje...

Anesteziolog silovao ženu tijekom carskog reza, sve je snimljeno

Brazilska policija uhapsila je anesteziologa u bolnici Mulher Sao...

4 stabla iz Konjica u nominaciji za “Stablo godine u BiH za 2022.”

Kako bi se odalo priznanje jedinstvenom bogatstvu prirode BiH,...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju PU Konjic za period od 21. do...

Džanan Musa otkrio šta želi uraditi sa Real Madridom, pa poručio: Promijenio sam se!

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa za portal Eurohoops govorio je o svojoj karijeri, nastupima za Bosnu i Hercegovinu i Real Madrid, te trenutku u kojem se trenutno nalazi.

„Imam najviše samopouzdanja koje sam ikada u životu imao do sada. Vjerujem u svoju igru, vjerujem da mogu pomoći ekipi da pobijedi, to je trenutno najvažnije. Kao što ste rekli, od Eurobasketa i cijele prošle sezone ulazim u ovu sezonu sa puno samopouzdanja. Mislim da sam u najboljem trenutku svoje karijere”, rekao je Musa.

Osvrnuo se i na tešku povredu grla koju je imao, te objasnio kako je moguće da se tako brzo psihički oporavio i ubrzo ponovo počeo da igra.

“Upravo sam razmišljao o povratku u sezoni. Jer sam se povredio oko 15. aprila, a kraj sezone je bio mesec dana kasnije. Mislio sam “ne želim da izlazim ovako” jer sam nekako znao da je to moja MVP sezona. Pa sam sebi rekao da ljudi zaslužuju da me još jednom vide sa dresom i da igram tamo. Uradio bih sve što je potrebno da se vratim i pokušam da odigram poslednju utakmicu.

I doktori su čak rekli: ‘Možemo da te pustimo, ali posle 15. maja’. Tako da sam se vratio na trening prije devet ili deset dana i rekao sam sebi da moram igrati ovu utakmicu. I ono što je smiješno, kada sam ušao u utakmicu, svi su rekli: “Bojiš li se da ćeš se opet povrediti?”, pa sam rekao treneru da me pusti da igram cijelu utakmicu, a ja ću ići koliko mogu prema basket. Šta god da se desilo, želeo sam da pokažem sebi i svima ostalima da i posle povrede mogu da igram na tom nivou. Tako da mi je mnogo pomoglo da podignem samopouzdanje. Znamo već šta se desilo sa EuroBasketom”, rekao je Musa.

PROČITAJ:   Senzacija: Wawrinka izbacio Medvedeva, Rus vrijeđao publiku (VIDEO)

Na pitanje da li se prije kraja tog takmičenja doživljava kao MVP španske lige, Musa je odgovorio potvrdno.

„To. Da budem iskren, jesam. U timu koji je došao direktno iz druge lige… Osjećao sam se kao da sam to zaslužio. Uz sve muke koje smo prošli, promenili smo trenera, mali je grad. Sve je dobro ispalo za mene. Bila je to zaista velika sezona, tako da sam osjetio da sam to zaslužio“, iskren je Musa.

Musa se osvrnuo i na potpis Breogana, koji je šokirao sve, kao i na prelazak u Real Madrid, koji je bio kruna sjajne sezone.

“Upravo. Trenutačno se naježim. Real Madrid je jedan od najvećih timova na svijetu, uključujući i NBA timove. Real Madrid je Real Madrid i predstavljanje ovog logotipa ovdje na mojim grudima je poseban osjećaj. Osećam da je to nagrada za moje strpljenje i za sve. Jer nisam otišao u Breogan zbog novca ili bilo čega. Otišao sam da pomognem timu, naravno da pobedim, što je najvažnije u svakom pogledu. Da sam postigao 20 poena, a moj tim ne bi pobedio, niko ne bi pričao o meni. Morate pobjeđivati ​​da biste bili priznati. Zahvaljujem se svim saigračima koji su mi puno pomogli tokom prošle sezone. Kao što ste rekli, to je svakako nagrada za strpljenje“, naglasio je Musa.

Musa vjeruje da se dosta promijenio od svog prvog odlaska u NBA.

„Puno sam se promenio. Sada sam zreliji, igra mi se dosta promijenila i strpljiviji sam u mečevima. Naravno da niste u pravu, ali generalno, moja igra je sada potpuno drugačija nego što je bila prije. Kao što sam rekao, sada sam zreliji i spremniji za velike timove nego prije četiri godine”, rekao je Musa.

PROČITAJ:   Fudbaler koji se povezivao sa Sarajevom otkrio zbog čega je odbio Bordo klub: Moram priznati da…

Na pitanje da li misli da bi bolje prošao u NBA ligi da je čekao još nekoliko godina i sazrio kao igrač u Evropi, Musa je rekao da se ne osvrće na prošlost.

„Da, nikada nećemo saznati! Čak ni u životu ne razmišljam o prošlosti. Prošlost je prošlost, pa sam fokusiran samo na Real Madrid. Možemo razgovarati o tome da li je trebalo da odem… ali kada budeš imao priliku da odeš u NBA i svi kažu da ćeš biti izabranik u prvom krugu. Nikad se ne zna šta će biti sledeće godine, samo te godine. Otišao sam tamo, tako da je bilo šta je bilo. Mogao sam dobiti više prilika jer sam cijelu prvu sezonu bio u G-ligi. U drugoj sezoni sam odigrao oko 70% utakmica, ali ni one nisu bile na mojoj poziciji. Bio sam 3&D tip, stajao sam u uglu i igrao odbranu i to nije moja igra, da budem iskren. Morao sam da se prilagodim i nisam. Ne volim da krivim druge za svoj uspeh ili neuspeh. Možda su stvari mogle ići drugačije, ali ja sam sretan što sam sada ovdje”, rekao je Musa.

Musa je objasnio šta za njega znači uspjeh u Real Madridu.

„Da osvojim sve. Kada dođete u Real Madrid, morate znati da je to pobjednički klub. Jedini način za uspjeh ovdje je pobjeđivati ​​u mečevima i osvajati titule. Kad vidite sve oko sebe – treninge, dvoranu u kojoj igrate, navijače – očekuju da ćemo pobijediti. To je moj način da vidim uspjeh ovdje, da osvojim sve“, rekao je Musa.

Musa je govorio i o prijateljstvu sa najboljim igračem svijeta Lukom Dončićem.

„Razgovarali smo o tome i ranije, kada sam bio u Cedeviti i kada smo imali početnički prelazni program u New Jerseyu. Kada sam bio u Evroligi, u Cedeviti, gledao sam ga u Real Madridu i bio sam iznenađen koliko je mlad i kako igra u tako velikom klubu. Kada sam došao ovdje, shvatio sam da Real Madrid puno radi sa svojim potencijalnim igračima, daju im prilike. Rekao mi je puno stvari o Madridu, klub je sjajan i tako dalje, a neke stvari ne mogu reći… ali sve su to pozitivne stvari”.

PROČITAJ:   KRUG SE ZATVARA: Nikolić opet starter?

www.haber.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima