back to top
18.3 C
Konjic
19 Maja, 2024

Dženana Mustafić počastila uposlenice putovanjem u Tursku

Lijepo iznenađenje priredila je direktorica i vlasnica vrtića „Happy kids“ iz Konjica Dženana Mustafić za svoje četiri uposlenice, odgajateljice, koje je odvela na petodnevni odmor u Istanbul, u Tursku, tokom prvomajskih praznika, kako bi im i na taj način iskazala poštovanje.

Putovanje je organizovano povodom obilježavanja 10-godišnjice uspješnog rada vrtića, a Dženana, s kojom smo razgovarali uoči odlaska u Tursku, je izjavila da nije bilo upitno da li će ih nagraditi.

“Mi smo tim na kojem mogu mnogi da nam zavide, a željela sam da svojim uposlenicama upriličim nešto posebno. Živimo u vremenu u kojem se, nažalost, potcjenjuje vrijednost radnika. Od početka sam razmišljala da su moje uposlenice obrazovno na istom rangu poput mene. Svaku odluku smo donosili u dogovoru. Neke stvari koje ja ne vidim kao poslodavac one vide, i uvijek smo se trudili da uradimo ono što je najbolje u interesu naše ustanove, ali i roditelja, odnosno djece. Ukoliko se tako postavite uvijek ćete imati zadovoljnog radnika, koji će vidjeti da ga cijenite. Samo uzajamnim poštovanjem može se stvoriti dobar kolektiv, izgrađen na povjerenju” – izjavila je Dženana.

dženana mustafić počastila uposlenice putovanjem u tursku
Dženana Mustafić

“Sve što radite iskreno i s dobrom namjerom, vrati se. Ako će ovaj primjer potaknuti nekoga da počne da cijeni svoje radnike i ono šta se dešava u njegovom kolektivu, da preispita svoj odnos sa drugom stranom, ja ću biti sretna. Ovo nije priča s kojom želim da se hvalim, meni je ovo logičan slijed nakon našeg dugogodišnjeg rada” – poručila je Dženana, koja nam je poslala fotografije iz Istanbula sa svojim kolegicama, gdje planiraju posjetiti brojne znamenitosti u gradu na Bosforu.

dženana mustafić počastila uposlenice putovanjem u tursku

radiokonjic.ba

01.05.2024.

amila@radiokonjic.ba

    .

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima