back to top

Drugi upravo čitaju

Konjic: U toku deminiranje na lokalitetu Šumine u blizini Drecelja

Generalna skupština UN-a objavila je 8. decembra 2005. godine...

Radio Konjic danas slavi 32 godine rada

Na današnji datum, 4. april 1992. godine, Konjičane i...

U toku izrada vodovodne mreže u MZ Džepi

U toku je izrada vodovodne mreže u mjesnoj zajednici...

UŽ “Nera“: Održano predavanje o položaju Romkinja u BiH

Na današnjoj radionici naziva “Kreiranje sigurnih prostora za marginalizirane...

Premijerka HNK-a Buhač i zamjenik predsjedavajućeg Skupštine HNK-a Tomislav Martinović posjetili Konjic

Danas su premijerka Hercegovačko-neretvanskog kantona Marija Buhač i zamjenik...

Edis Mulalić komentarisao atmosferu na tribinama Pecare: Kod nas je uvijek nešto negativno, a ovo večeras je…

NK Široki Brijeg savladao je FK Željezničar rezultatom 1:0 u 14. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine. Nakon utakmice medijima se na konferenciji za novinare obratio trener Plavih Edis Mulalić.

„Teška utakmica. Široki je zasluženo pobijedio na globalnom turniru. Dobro smo ušli u utakmicu, gdje smo mogli visoko pritisnuti. Kasnije smo gubili duele i tako se Široki dugim loptama približio našem golu. U drugom poluvremenu, kada smo to malo riješili, desila se individualna utakmica na boku i mislim da je neki odbitak ušao u gol. Bender nas je pre toga održao u životu kada je odbranio penal. Ovo se mora uraditi brže i bolje. Atmosferu je trebalo pohvaliti i stadion i publika, tako da sve u svemu mislim da je pobjeda Širokog zaslužena”, započeo je Mulalić i osvrnuo se na atmosferu:

“Negdje smo svi upali u neku negativnost i to moramo poštovati. Pozitivan sam kada su stvari dobre. Nije bilo nacionalnog vrijeđanja i ovo je primjer za naše navijače i Široki i sve ostale navijače. Fokus je bio fudbal, to se mora naglasiti. Kod nas je uvijek nešto negativno i što samo klevetamo. Ovo zaista treba pohvaliti i bila je to sportska utakmica i atmosfera.

Na kraju se još jednom osvrnuo na slabu listu Plavih.

“Neću da plačem, teško možemo da nadoknadimo jedan izostanak. Veoma je teško. Nemamo još jednog beka koji je doveden, pa smo pokušavali sa jednim igračem, pa sa drugim, i teško je našem spisku da zameni jednog igrača za jednog kada nam neko nedostaje, ali to je tako. Nije lako biti pri vrhu, ali mi smo tu”, zaključio je trener Željezničara.

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima