22.3 C
Konjic
23 rujna, 2023

Drugi upravo čitaju

Otkriveno spomen-obilježje u Podorašcu

Danas je u haremu džamije u Podorašcu otkriveno spomen-obilježje...

Hemoroidi – simptomi, liječenje, prevencija

Hemoroidi su stanje kada vene u području rektuma ili...

U ponedjeljak promocija knjige “Andrićev skriveni tetar” autora Almira Bašovića

Manifestacija "Teatar baština '23" započela je omažom Zulfikaru Zuki...

MDD “Merhamet” pokrenulo humanitarnu akciju pomoći narodu Maroka

Merhametove kase u koje možete donirati novac nalaze...

Održana radionica „Putem Zukinih karikatura“

Povodom 103. godišnjice od rođenja Zulfikara Zuke Džumhura upriličena...

Elmedin Ćibo najbolji mladi vozač u BiH

Na državnom BIHAMK-ovom takmičenju “Najbolji mladi vozač” prvo mjesto osvojio je Elmedin Ćibo iz Konjica

Mladi Konjičanin Elmedin Ćibo od malih nogu zaljubljenik je u automobile. S godinama se javljala jača želja i volja prema vožnji, kao i kod većine mladim momaka. Upravo zbog ljubavi prema automobilima i vožnji, prijavio se na BIHAMK-ovo državno takmičenje u spretnosti vožnje i poznavanja saobraćajnih pravila “Najbolji mladi vozač” koje je organizovano prethodni vikend u Sarajevu. Kako je kazao za radiokonjic.ba za ovo takmičenje je saznao preko društvene mreže facebook i prijavio se. Među 1000 mladih iz BiH koji su bili prijavljeni na ovo takmičenje, odnosno 17 finalista, Konjičanin Elmedin Ćibo osvojio je prvo mjesto.

“Zahvaljujem se BIHAMK-u na odličnom gostoprimstvu i organizaciji takmičenja koje je bilo prije svega lijepo druženje. Nisam znao da se ovakvo takmičenje održava u BiH, dok nisam vidio na facebook stranici BIHAMK-a. Prijavio sam se, okušao sreću i bio najbolji. Već sedam godina aktivno vozim, i u tih sedam godina radio sam kao taksista ali i kao instruktor vožnje” izjavio je Elmedin Ćibo.

elmedin ćibo najbolji mladi vozač u bih
Elmedin Ćibo

Učesnici takmičenja bili su iz raznih krajeva BiH, a samo takmičenje se sastojalo od nekoliko kategorija, pojašnjava Ćibo.

“Državno takmičenje sastojalo se od dva online testa, tj. kvalifikacije za praktični dio. To su većinom pitanja iz testova koji smo svi kao vozači morali položiti. Osim toga, bilo je pitanja vezano za BIHAMK. Finale se sastojalo od pet disciplina: ubrzanje između čunjeva, slalom sa teniskom lopticom na haubi, vožnja u rikverc sa kamerom i sa retrovizorima, zatim bočni parking i garaža u uskom prostoru” pojasio je.

elmedin ćibo najbolji mladi vozač u bih
Foto:BiHAMK

Nakon državnog takmičenja, Ćibo će zajedno sa drugoplasiranim Ajdinom Poturom iz Sarajeva, učestvovati na Internacionalnom takmičenju za najboljeg mladog vozača i predstavljati BIHAMK i Bosnu i Hercegovinu, u periodu od 6. do 8. oktobra u Austriji, zajedno sa takmičarima iz 12 drugih klubova.

Kako je kazao za radiokonjic.ba raduje se ovom takmičenju te se nada da će osvojiti vrijedno mjesto na ljestvici.

Kao najbolji vozač na pomenutom takmičenju, poručio je mladim vozačima da bude oprezni tokom vožnje te da poštuju saobraćajna pravila i propise, kako se ne bi ugrozili živote ostalih učesnika u saobraćaju.

Izjava Elmedina Ćibe

Iz BIHAMK-a također svakoga dana poručuju vozačima da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

radiokonjic.ba

[email protected]

12.09.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima