Drugi upravo čitaju

Konjic: Zatvorena 17. manifestacija “Dani Sejfullaha ef. Prohe”

Elvedina Cokoja Hebib dobitnica nagrade “Sejfullah ef. Proho” za...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik turnira “Konjic Open 2024”

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik je...

Udruženje “Žena za ženu” Konjic dodijelilo ovogodišnja priznanja

Večeras je Udruženje za pomoć i edukaciju “Žena za...

Elmin Memić, vozač: “Ovo je zahtjevan, ali dobar posao za mlade”

Razgovor povodom 15. januara, Dana vozača i automehaničara

Tridesetogodišnji Elmin Memić je šest godina profesionalni vozač teretnih kamiona, a iza sebe ima mnogo pređenih kilometara po bosanskohercegovačkm i međunarodniom cestama.

U početku sam godinu dana vozio na teritoriji Bosne i Hercegovine, a kada sam položio sve što mi je bilo potrebno, 2019. godine sam počeo da vozim van granica BiH. Provedem mnogo dana u kamionu. Zna se desiti da za sedam dana pređem po 4000 km u raznim državama, autoputevima. Vozio sam u Moldaviju, Tursku, Slovačku, Portugal, Španiju, Njemačku, Holandiju, proputovao kompletnu Italiju, obišao sam skoro cijelu Evropu. Upoznao sam mnogo dobrih, ali i onih drugih ljudi” – izjavio je Elmin, koji je istaknuo da mu je upravo ovaj posao bio presudan kod odluke, da li otići ili ostati u svojoj državi.

Razgovarali smo u krugu porodice, imao sam dilemu da li otići ili ostati, i odlučio sam da položim sve te kategorije, jer sam jedino na taj način mogao da ostanem i sebi priuštim budućnost u Bosni i Hercegovini. S ovim poslom je došlo dosta novih mogućnosti za mene i moje najbliže. Mislim da je ovo zahtjevan, ali vrlo dobar posao i isplati se” – rekao je Elmin, istaknuvši da je zadovoljan statusom u svojoj firmi.          

elmin memić, vozač: “ovo je zahtjevan, ali dobar posao za mlade”
Elmin Memić, vozač: “Ovo je zahtjevan, ali dobar posao za mlade”

Svaki posao ima svoje specifičnosti, pa tako i posao vozača, a svako putovanje je novo iskustvo za Elmina, koji je priznao da je ranije volio brzu vožnju, ali da je vremenom shvatio koliko je to opasno, kako za njega tako i za ostale učesnike u saobraćaju.

Mladim vozačima je poručio da obavezno drže odstojanje između vozila, da poštuju saobraćajne propise i da imaju više razumijevanja tokom vožnje.

Mladi su željni tih storija da postave na društvene mreže. Voze, drže telefon i snimaju “live”, a to nije potrebno nikako, jer smo svjesni raznih nesreća koje se dešavaju. Manite se telefona, snimanja, alkohola, to ništa dobro ne donosi. Ugrozićete sebe, pa i ostale oko sebe” – poručio je Memić.

Mladi vozači smatraju da su iskusni u vožnji, ali tek kada se nađu u nekoj nezgodnoj situaciji, shvate da su pogriješili, izjavio je Elmin Memić, svjestan da je i on na sopstvenim greškama najviše naučio.

elmin memić, vozač: “ovo je zahtjevan, ali dobar posao za mlade”
Elmin Memić, vozač: “Ovo je zahtjevan, ali dobar posao za mlade”

radiokonjic.ba

15.01.1014.

amila@radiokonjic.ba

.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima