Drugi upravo čitaju

Emina Džajić i Sarah Karkelja nagrađene na literarnom konkursu Arhiva HNK

Emina i Sarah, učenice konjičke Gimnazije, su osvojile drugo mjesto na literarnom konkursu koji je raspisao Arhiv HNK povodom Dana arhiva

Arhiv HNK Mostar i ove je godine povodom obilježavanja Dana arhiva raspisao literarni konkurs za srednjoškolce. Teme o kojima su mogli pisati učenici bile su:

– „Mehmedalija Mak Dizdar“

– „Uloga i značaj porodice Kosača u historiji srednjovjekovne Bosne“

– i „Svetozar Ćorović, književnik i publicista“.

Učenice konjičke Gimnazije Emina Džajić i Sarah Karkelja su pisale rad o temi „Uloga i značaj porodice Kosača u historiji srednjovjekovne Bosne“ za koji su dobile drugu nagradu, koju su podijelile sa jednim učenikom iz Mostara.

emina džajić i sarah karkelja nagrađene na literarnom konkursu arhiva hnk
Emina Džajić i Sarah Karkelja nagrađene na literarnom konkursu Arhiva HNK

Emina i Sarah su izjavile da su sretne zbog nagrade i da vole historiju.

„Volimo istraživati i tema koju smo pisale nam je bila najzanimljivija. Mentor pri pisanju rada je bio profesor historije u školi Nermin Hakalović“ – izjavile su Emina i Sarah.

VD direktora Arhiva HNK Amir Kadribegović je za radiokonjic.ba izjavio da su zadovoljni pristiglim radovima učenika, kojih je ove godine bilo 46, što je najveći broj posljednjih godina.

„Svi pristigli radovi su zadovoljili potrebne uslove konkursa i opravdali očekivanja. Istovremeno su potvrdili svoju ozbiljnost, metodološki pristup i sadržajnost u onome što su radili“ – naveo je Kadribegović izrazivši zadovoljstvo što su djeca razbila stereotipe o nauci u našem društvu.

emina džajić i sarah karkelja nagrađene na literarnom konkursu arhiva hnk
Emina Džajić i Sarah Karkelja nagrađene na literarnom konkursu Arhiva HNK

radiokonjic.ba

13.12.2022.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

rtvka@bih.net.ba

kontakt@radiokonjic.ba

+387 36 726 267

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima