17.8 C
Konjic
1 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

Festival hrane „Konjic Food Fest 2022.“ okupit će rekordan broj izlagača iz cijele BiH

Savez poljoprivrednih udruženja Konjic, pod pokroviteljstvom Grada Konjica, u srijedu 12.okotbra, organizuje 12.festival hrane „Konjic Food fest 2022.“ koji će se održati pod motom „Made in Konjic“ na Poslovno-sportskom centru Partizanovo. Alma Huseinbegović-Radmanić, članica stručne službe Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic, kazala je da su završene prijave za učešće na ovogodišnjem festivalu hrane.

„Imamo rekordan broj učesnika, jer nam se ove godine prijavilo 87 izlagača, koji će na 107 štandova predstaviti bogatu gastro ponudu, domaće proizvode, prerađevine od voća i povrće, meso i mliječne proizvode, med i pčelinje proizvode, preparate od ljekovitog bilja, rukotvorine, nakit i sl. Izlagači nam dolaze iz cijele BiH i to nas posebno raduje“-kazala je Huseinbegović-Radmanić.

festival hrane „konjic food fest 2022.“ okupit će rekordan broj izlagača iz cijele bih
Festival hrane „Konjic Food Fest 2022.“ okupit će rekordan broj izlagača iz cijele BiH

Bogata gastro ponuda bit će predstavljena i kroz kulinarsko takmičenje u pripremanju tradicionalne slastice tufahije. Posjetioci će moći degustirati i druge delicije iz raznovrsne ponude slanih i slatkih jela, tople čajeve napravljene od ljekovitih biljaka s našeg područja, kao i pečene kestene.

Drago nam je što je ovo postao tradicionalan i prepoznatljiv festival hrane u Konjicu. Svake godine se potrudimo da festival bude što bolji i da okupi što više izlagača. I ove godine imamo brojna udruženja žena koja će se predstaviti sa svojim rukotvorinama, domaćim proizvodima i prerađevinama. I u turističkom smislu ovo je značajna manifestacija, jer nam svake godine dolaze i gosti sa strane, iz drugih gradova, kako bi posjetili Festival hrane i kupili kvalitetne domaće proizvode“-navela je Alma Huseinbegović-Radmanić, članica stručne službe Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic.

festival hrane „konjic food fest 2022.“ okupit će rekordan broj izlagača iz cijele bih
Festival hrane „Konjic Food Fest 2022.“ okupit će rekordan broj izlagača iz cijele BiH

Na Festivalu hrane će se predstaviti i Srednja ugostiteljska škola Konjic, odnosno učenici koji se školuju za kuhare i konobare .Oni će pripremati ribu sa roštilja za prodaju, a učestvovat će i u kulinarskom takmičenju. Mališani iz dječijih vrtića „Zulejha Begeta“ i „Happy kids“ će kroz svoje aktivnosti ukazati na značaj konzumiranja voća i povrća u ishrani, a biće održan i muzičko-zabavni program.

Početak rada Festivala hrane „Konjic Food Fest 2022.“ je u 9 sati, a zvanično otvaranje u 11 sati.

radiokonjic.ba

10.10.2022.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]

+387 36 726 267

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima