back to top
25.5 C
Konjic
20 Jula, 2024

FHMZ: U ponedjeljak narandžasto upozorenje zbog padavina

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda najavljuju za ponedjeljak, 26.septembar 2022., u našoj zemlji oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima ponegdje praćenih grmljavinom. Obilnije padavine na području Hercegovine, jugozapadne i zapadne Bosne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 20, a dnevna od 15 do 21 °C.

Federalni hidrometeorološki zavod je izdao narandžasto upozorenje zbog obilnijih padavina za područje Hercegovine i jugozapadne Bosne za 26.09.2022.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda su naveli da je očekivana količina padavina između 30 i 60, lokalno do 80 l/m2.
Poduzmite mjere opreza i pratite posljednju prognozu vremena. Očekujte ometanja u dnevnim rutinama i budite spremni na prekid aktivnosti na otvorenom, naveli su iz zavoda.

radiokonjic.ba

25.09.2022.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]