22.3 C
Konjic
23 rujna, 2023

Drugi upravo čitaju

Otkriveno spomen-obilježje u Podorašcu

Danas je u haremu džamije u Podorašcu otkriveno spomen-obilježje...

Hemoroidi – simptomi, liječenje, prevencija

Hemoroidi su stanje kada vene u području rektuma ili...

U ponedjeljak promocija knjige “Andrićev skriveni tetar” autora Almira Bašovića

Manifestacija "Teatar baština '23" započela je omažom Zulfikaru Zuki...

MDD “Merhamet” pokrenulo humanitarnu akciju pomoći narodu Maroka

Merhametove kase u koje možete donirati novac nalaze...

Održana radionica „Putem Zukinih karikatura“

Povodom 103. godišnjice od rođenja Zulfikara Zuke Džumhura upriličena...

FK Igman Konjic: “Nedolično ponašanje predsjednika Željezničara narušava dobre odnose dva kluba!”

Ne postoji sukob s navijačima Željezničara!

FK Igman Konjic oglasio se saopštenjem za javnost, povodom dešavanja pred sam kraj jučer odigrane utakmice između Željezničara i Igmana (1:0), koja su rezultirala crvenim kartonom za sportskog direktora FK Igman Zajku Zebu, a kojim demantuje medijske natpise da je posrijedi “obračun s navijačima”.

fk igman konjic: "nedolično ponašanje predsjednika željezničara narušava dobre odnose dva kluba!"
Zajko Zeba

Sportski radnici, novinari ali i šira javnost upoznati su da već godinama postoji izgrađen prijateljski, partnerski odnos između FK Željezničar i Konjica u kojem se i menadžment i igrači i navijači Željezničara osjećaju kao kod kuće. Ulaskom Igmana u Premijer ligu BiH takvi odnosi nastavili su se graditi kroz fer i sportsko nadmetanje dva kulba na terenu.

U tom duhu sportski kolektiv FK Igman će se nastaviti odnositi prema Željezničaru skrećući pažnju javnosti da se isključivo zbog ponašanja pojedinaca u posljednje vrijeme govori o “tenzijama između dva kluba”.

​Koristeći i ovu priliku da igračima Željezničara čestitamo na jučerašnjoj pobjedi u isto vrijeme želimo osuditi nekorektno i nesportsko ponašanje predsjednika FK Željezničara Edisa Kovačevića koji već treću utakmicu za redom upućuje neprimjerene poruke prema FK Igman. Na vulgarne psovke i vrijeđanje upućeno od strane Kovačevića klupi FK Igman tokom jučerašnje utakmice reagirao je sportski direktor Igmana Zajko Zeba.

Ne treba podsjećati kakvu reputaciju Željezničar ima širom BiH i regije ali i da u Konjicu uživa ogromnu navijačku podršku, stoga je Zeba na Kovačevićeve psovke uže porodice popraćene hvatanjem za genitalije reagirao impulsivno smatrajući da to ne doliči jednom predsjedniku Željezničara, niti da to zaslužuju gosti iz Konjica. Da je riječ o osobi bez osnovnog bontonskog držanja uvjerili smo se i nakon pretposljednje utakmice kada je odbio da se rukuje s upravom FK Igman.

Imajući u vidu prethodno navedeno, smatramo obaveznim upoznati javnost da nema “obračuna s navijačima” nego da postoje pojedinci koji nedoličnim ponašanjem štete ugledu prije svega samom Željezničaru ali i narušavaju dobre odnese dva kluba.

Iskreno se nadamo da nećemo ponovo svjedočiti događanjima koja će bacati sjenke na lijep sportski događaj, posebno ne na dobru igru kojom fudbaleri Igmana hrabro i odvažno potvrđuju da su dosadašnji favoriti za osvajanje prvenstva dobili ozbiljnog protivnika u Premijer ligi BiH!” – navodi se u saopštenju FK Igman Konjic.

FK Igman Konjic

Foto: radiokonjic.ba

31.08.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima