Drugi upravo čitaju

Konjic: Zatvorena 17. manifestacija “Dani Sejfullaha ef. Prohe”

Elvedina Cokoja Hebib dobitnica nagrade “Sejfullah ef. Proho” za...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik turnira “Konjic Open 2024”

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik je...

Udruženje “Žena za ženu” Konjic dodijelilo ovogodišnja priznanja

Večeras je Udruženje za pomoć i edukaciju “Žena za...

FK Igman: Održana prozivka i prvi trening igrača u 2024. godini

FK Igman danas je održao prozivku igrača i prvi trening u 2024. godini, čime je označen početak zimskih priprema za predstojeću polusezonu. Tim povodom za radiokonjic.ba govorio je šef stručnog štaba FK Igman Edis Mulalić.

fk igman: održana prozivka i prvi trening igrača u 2024. godini
FK Igman: Održana prozivka i prvi trening igrača u 2024. godini


“Igrače čeka najteži period, to su pripreme. Sigurno je da će biti nekih odlazaka i dolazaka, još nismo ništa zaključili. Priremat ćemo se uglavnom ovdje, možda par dana odemo i malo južnije. Ugovorili smo već četiri utakmice, fali nam još jedna. Mislim da će pet utakmica biti dovoljno do prve utakmice sa Slogom iz Doboja. Nadam se da ćemo kroz ovaj period proći bez povreda i da ćemo napraviti kadar koji je u stanju da iznese sav teret. Znamo šta nam je cilj, volio bih da nastavimo sa istim žarom, gdje smo prestali u posljednje dvije utakmice na kraju prošle godine” – kazao je Mulalić.

fk igman: održana prozivka i prvi trening igrača u 2024. godini
Predsjednik FK Igman Đahid Muratbegović, gradonačelnik Konjica Osman Ćatić i trener Edis Mulalić


Energija, snaga, polet i brzina su ono što je potrebno ovoj ekipi, a fokus će u narednom periodu biti na dovođenju novih igrača, kazao je Mulalić. Za sada je potvrđeno da je 21-godišnji Arman Džanković novo pojačanje, te da će boje FK Igman braniti do ljeta 2024. godine.
Biće sigurno još dolazaka, igrači koji su željni rada i uspjeha uvijek su dobrodošli. Imali smo dosta problema u odbrani, ali kako se trenerski kaže, odbrana ne počinje od same odbrane, nego od napada, fokusirat ćemo se na to jer smo primili puno golova. Fokus će biti možda i na dovođenju igrača, možda nekog brzog napadača.”

fk igman: održana prozivka i prvi trening igrača u 2024. godini
“Igmanovci” na prvom treningu

Ovom događaju su prisuistvovali predsjednik FK Igman Đahid Muratbegović i gradonačelnik Konjica Osman Ćatić.
FK Igman je prvi dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine okončao na pretposljednjem mjestu sa 19 bodova. Isti broj bodova imaju Željezničar i Tuzla City, dok bod više imaju GOŠK i Posušje.


radiokonjic.ba
08.01.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima