back to top
25.5 C
Konjic
25 Jula, 2024

FK Igman počeo pripreme za predstojeću sezonu u Premijer ligi BiH

FK Igman danas je izvršio prozivku igrača, koji su obavili i prvi trening na Gradskom stadionu Konjic.
Husref Musemić, šef stručnog štaba FK Igman, izjavio je za radiokonjic.ba da su odlučili da danas počnu sa pripremama, jer u klubu smatraju da je pet nedjelja uoči prvenstva dovoljno da se ekipa adekvatno spremi, da odigra pet, šest prijateljskih utakmica.
Novi igrači su Đorđić, Mrzić, Čubrilo, Jovašević, Janketić na raznim pozicijama, ono što je nama potrebno. S obzirom da nam je Duraković otišao u Sarajevo, nedostajao nam je lijevi bek i tu su sada Čubrilo i Jovašević, a biće još novih igrača“ – izjavio je Musemić.

„Imaćemo dovoljan broj igrača kada počne prvenstvo, ići ćemo na to da imamo minimalno 25 igrača na raspolaganju, 3 golmana i 22 igrača. Nadamo se da ćemo napraviti dobru ekipu, da ćemo od prvog kola izgledati ozbiljno, da ne dođemo u situaciju da se borimo za opstanak“ – naveo je Musemić.

fk igman počeo pripreme za predstojeću sezonu u premijer ligi bih
FK Igman počeo pripreme za predstojeću sezonu u Premijer ligi BiH

„Ramić sa nama trenira, naša želja je da ostane, i mislim da smo blizu dogovora da ostane, isto sa Denkovićem se traži neko rješenje. To bi za nas značilo puno. Sa njima bismo znali na čemu smo, šta nam nedostaje, a sigurno da ćemo tražiti poziciju stopera, desnog bočnog“.

fk igman počeo pripreme za predstojeću sezonu u premijer ligi bih
FK Igman počeo pripreme za predstojeću sezonu u Premijer ligi BiH

Musemić je rekao da se seniorima priključilo i nekoliko juniora Igmana.
„Vidjećemo ko će ostati sa nama, želimo im dati šansu da treniraju i rade sa nama, da pokažu šta znaju. Tu su Džumhur, Mujela, Hebibović, Duran“.

Musemić je govorio i o prijateljskim mečevima.
FK Igman 2.jula igra u Konjicu sa ekipom Vllaznia iz Albanije, 6. jula igramo na Kupresu sa Tuzla Cityjem, sa Veležom 9.jula na Kupresu, 13. jula sa Tomislavom, a za generalku, uoči prvenstva, 22.jula, još nismo našli protivnika“ – izjavio je Musemić.

fk igman počeo pripreme za predstojeću sezonu u premijer ligi bih
FK Igman počeo pripreme za predstojeću sezonu u Premijer ligi BiH

Sportski direktor FK Igman Zajko Zeba je izjavio da je najbitnije da je u klubu ostao kostur ekipe od prošle godine i da će vrijeme pokazati da li će novi igrači biti pojačanja.
„Nama je žao što su nas neki igrači napustili, ali dobili su bolje ponude, otišli su i neka im je sa srećom. Mi smo doveli zamjene i mislim da su to karakterni momci, bili su korektni u svemu. I ovim putem im želim sreću i da nam pomognu ove godine. Ambicije kluba su sredina tabele, da se do posljednjeg kola ne borimo za opstanak. Počele su i aktivnosti oko postavljanja reflektora i svaki dan rastemo kao klub i kao tim
“ – izjavio je Zeba.

radiokonjic.ba

24.06.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]