back to top
23.3 C
Konjic
18 Maja, 2024

FK Igman sutra dočekuje FK Velež na Gradskom stadionu

U proteklom periodu članovi FK Igman intenzivno su radili na pripremama za predstojeću utakmicu protiv FK Velež, koja će se odigrati na domaćem terenu, kazao je šef stručnog štaba FK Igman, Dženis Ćosić.

„Reprezentativnu pauzu iskoristili smo kao pripremni period. Pored epiteta derbija, za nas je jako važno da nakon prethodnog poraza u Tuzli, odigramo dobru utakmicu. Analizama smo ustanovili dosta propusta u igri FK Velež i nastojat ćemo to sutra iskoristiti. Ono što mi kao ekipa i ja kao trener osjećamo jeste žal zbog prethodnih poraza, iz tog razloga želimo se ponovo predstaviti u dobrom svjetlu pred našom publikom“– kazao je Ćosić

Na teren neće istrčati svi igrači Igmana.

„Novajlija Enes Sipović neće biti na raspolaganju, jer još nije završena papirologija. Ahmetović je jučer osjetio bol u listu, zbog čega ćemo ga poštedjeti, a ostali igrači su na raspolaganju”-naveo je Ćosić.

Šef stručnog štaba navodi da su članovi kluba zadovoljni dosadašnjim ostvarenim bodovima, ali i da su svjesni propusta koji su napravljeni u prethodnim utakmicama, te da se zbog toga intenzivno radilo na njihovim rješenjima.

„U ovih šest kola imamo tri poraza i tri pobjede, mislim da je ukupan dojam pokvarila utakmica u Tuzli. Možemo biti zadovoljni ostvarenim bodovima, međutim, imali smo dosta propusta u  igri i imali smo problema sa energijom. Nastojali smo da sve te segmente popravimo u proteklih petnaest dana. Mogli smo više i bolje u Tuzli, te zbog toga osjećamo žal za propuštenim bodovima“– istaknuo je Ćosić.

fk igman sutra dočekuje fk velež na gradskom stadionu
Dženis Ćosić, šef stručnog štaba FK Igman

Utakmica između Igmana i Veleža se igra sutra u 16 sati na Gradskom stadionu, a cijena ulaznice iznosi 7 KM. Zbog velikog interesovanja za predstojeći susret, prodaja ulaznica će biti danas od 17 do 20 sati.

radiokonjic.ba

15.09.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima